Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile cresc din ianuarie: „Se tipăresc deja taloanele”

Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile cresc din ianuarie: „Se tipăresc deja taloanele”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 24/12/2021, 14:18

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat vineri, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că taloanele de pensie aferente lunii ianuarie se tipăresc deja, iar acestea includ mărirea pensiei minime.

De asemenea, el a confirmat și acordarea ajutorului financiar pentru românii cu pensii mici, astfel încât aceștia să primească în ianuarie ajutorul unic promis de Guvern.

„Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate. Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Guvernul a adoptat în urmă cu o săptămână Ordonanţa de urgenţă care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toţi cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.

Pensii mai mari din ianuarie 2022. Analistul economic Petrișor Peiu: Majorarea este semnificativă, dar nu compensează în totalitate creșterea prețurilor

Anul 2022 va începe cu o majorare a punctului de pensie cu aproape 10% și a pensiei minime garantate de stat cu 25% faţă de valorile din acest an. Este o creștere semnificativă a pensiei, însă valorile nu compensează în totalitate creșterea prețurilor de anul acesta, arată analistul Gândul Petrișor Peiu, în Top 5 evenimente economice ale săptămânii 12-19 decembrie 2021.

Guvernul Ciucă bifează îndeplinirea primei promisiuni din pachetul social de care PSD a condiționat participarea la guvernare.

Punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei, conform celei mai recente Ordonanţe de Urgenţă privind unele măsuri de protecţie socială în domeniul pensiilor din sistemul public. Aceasta înseamnă creşterea cu aproape 10% (9,98% mai precis) a valorii punctului de pensie faţă de nivelul la care a fost stabilit din 1 septembrie 2020, de 1.442 lei, în acord cu OUG 135/2020.