Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, admite că s-a greșit în cazul podului prăbușit în Neamț: „Înțeleg că există o anchetă în desfășurare”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, admite că s-a greșit în cazul podului prăbușit în Neamț: „Înțeleg că există o anchetă în desfășurare”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în studioul Gândul LIVE
Publicat: 09/06/2022, 21:15
Actualizat: 09/06/2022, 21:44

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat joi, la Digi 24, în legătură cu podul prăbușit în județul Neamț, la 6 luni după reabilitare. „Este evident că există o greșeală”, a spus el.

„Înțeleg că există o anchetă în desfășurare. E foarte bine că se întâmplă, astfel încât cei care au greșit, pentru că este evident că există o greșeală, să plătească. Că nu s-au respectat normativele, că expertul sau experții poate au greșit, poate că proiectul a fost greșit, poate s-au întâmplat lucruri ulterior anumitor lucrări care au dus la șubrezirea acestui pod – aceste lucruri vor fi scoase în evidență de această anchetă. Că există o Inspecție de Stat în construcții, aceste lucruri cred că vor fi evidențiate de această anchetă. Consiliul Județean Neamț este cel care a plătit aceste lucrări și vom vedea care sunt concluziile”, a spus Grindeanu, la Digi 24.

Podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț, s-a prăbușit joi, 9 iunie, construcția fiind reabilitată în noiembrie 2021. În momentul căderii, pe el traversau un camion și o autoutilitară, iar o persoană a fost rănită.

„În mod evident, acolo s-au făcut greșeli. Reabilitarea a fost făcută în urmă cu câteva luni. Cred că ancheta va scoate în evidență fiecare vinovat pentru acest accident care putea să se transforme într-o tragedie”, a mai spus ministrul, care a precizat că în cazul podurilor gestionate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se fac verificări la fiecare 6 luni sau chiar mai repede, dacă există sesizări privind deteriorarea acestora.

Ministerul Dezvoltării spune că de la Luțca nu ar fi trebuit dat în folosință deoarece lucrările nu sunt finalizate și recepționate.

„Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a dispus ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să meargă de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Articole pe același subiect:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult