Mirel Rădoi, după eșecul cu Germania: Am avut câteva situații, va trebui să menținem spiritul și să ne întoarcem cu 3 puncte din Armenia”

Mirel Rădoi, după eșecul cu Germania: Am avut câteva situații, va trebui să menținem spiritul și să ne întoarcem cu 3 puncte din Armenia”
Mirel Rădoi, după eșecul cu Germania: Am avut câteva situații, va trebui să menținem spiritul și să ne întoarcem cu 3 puncte din Armenia”
Publicat: 29/03/2021, 06:41

Tricolorii au suferit un eșec în meciul cu Germania, desfășurat pe „Arena Națională” din Capitală. Mirel Rădoi nu este însă descurajat de înfrângere.

România a pierdut „la mustață” cu Germania, scor 0-1, dar scorul ar fi fost mai mare, fără intervențiile portarului Niță, scrie adevărul.ro. Nemții au jucat relaxat și s-au mulțumit să înscrie o singură dată.

Mirel Rădoi, selecționerul României, este optimist că România va reveni cu o victorie din Armenia (meciul va avea loc miercuri seara, de la ora 19.00, la Pro Tv).

Asta în ciuda faptului că, după două runde, armenii sunt peste noi în clasament.

Mirel Rădoi: „Mi-e greu să și explic foarte concret”

„Mi-e greu să şi explic foarte concret, mă încearcă sentimente diferite. Nu ştiu dacă să mă bucur pentru repriza a doua sau să stau şi să mă gândesc cum am primit golul şi ocaziile Germaniei. Îmi pare rău pentru golul primit, trebuia să judecăm altfel, ştiam că în momentul când aduc mingea în zonă centrală încearcă să verticalizeze imediat. Din lateral intrau în zonă centrală şi atacau profunzime. am avut atitudine, am încercat să jucăm de la egal la egal cu Germania. Am avut câteva situaţii, va trebui să menţinem acelaşi spirit şi să ne întoarcem cu 3 puncte din Armenia.

S-a văzut din intensitatea paselor şi controlul mingii foarte lejer. Pe noi, în seara asta, n-aş putea spune că ne-a surprins, dar ne-au uimit cât de lejer pasau, accelerau.

Noi, cei din staff, suntem primii care îşi reproşează, începând de la primul 11, schimbări, unde am făcut pressing, cine să construiască, cine să iasă cu mingea la picior. Avem foarte multe lucruri de corectat. Ne putem considera primii vinovaţi mereu la înfrângere.

Am înfruntat jucători care costă aproape 1 miliard. Nu cred că diferenţa pe care o arată transfermarkt s-a arătat pe teren, chiar dacă Germania a avut ocazii mari. Cu puţin noroc, puteam spera la un punct, care nu ştiu dacă era meritat pe toată durata celor 90 de minute.”, a declarat Mirel Rădoi pentru Pro Tv.

Preliminarii CM 2022, grupa J, duminică

România – Germania 0-1

Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0

Armenia – Islanda 2-0

Clasament

1. Germania 2 2 0 0 4-0 6

2. Armenia 2 2 0 0 3-0 6
3. Macedonia 2 1 0 1 7-3 3
4. România 2 1 0 1 3-3 3
5. Islanda 2 0 0 2 0-5 0
6. Liechtenstein 2 0 0 2 0-6 0

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Următoarea etapă (miercuri):

Armenia – România (19.00, Pro TV)

Germania – Macedonia de Nord (21.45)
Liechtenstein – Islanda (21.45)

Programul complet al grupei J:

31 martie 2021

Armenia – ROMÂNIA
Germania – Macedonia de Nord
Liechtenstein – Islanda

2 septembrie 2021
Islanda – ROMÂNIA
Liechtenstein – Germania
Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021
Islanda – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Liechtenstein
Germania – Armenia

8 septembrie 2021
Armenia – Liechtenstein
Macedonia de Nord – ROMÂNIA
Islanda – Germania

8 octombrie 2021
Germania – ROMÂNIA
Islanda – Armenia
Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021
ROMÂNIA – Armenia
Islanda – Liechtenstein
Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021
Armenia – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Islanda
Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021
Liechtenstein – ROMÂNIA
Armenia – Germania
Macedonia de Nord – Islanda

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult