Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza: Părintele Arsenie Boca va fi canonizat când vrea acesta și Dumnezeu

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza: Părintele Arsenie Boca va fi canonizat când vrea acesta și Dumnezeu
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza: Părintele Arsenie Boca va fi canonizat când vrea acesta și Dumnezeu
Publicat: 26/11/2021, 12:13
Actualizat: 26/11/2021, 17:02

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, președintele Comisiei sinodale de canonizare a sfinților români, a declarat, joi seara, că părintele Arsenie Boca va fi canonizat când vrea acesta și Dumnezeu.

Mitropolitul Ardealului a fost întrebat de tineri, în cadrul unei conferințe online, când va fi canonizat părintele Arsenie Boca.

„Ştie Dumnezeu. Noi când facem previziuni din acestea, nu am darul premoniţiei, nu ştiu. Va vrea Dumnezeu! Când vrea Dumnezeu şi când vrea şi părintele (Arsenie Boca n.r.) şi va fi. Noi nădăjduim.”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

ÎPS Laurențiu Streza a menționat că se adună în continuare dovezi ale minunilor făcute de părintele Boca, dar nu este cazul să se exagereze unele vorbe ale sale.

A prevestit Arsenie Boca prăbușirea lui Ceaușescu?

Mitropolitul Ardealului spune că părintele Arsenie Boca nu a pomenit numele lui Ceaușescu, dar a afirmat că „nu mai rabdă Dumnezeu mult”, referindu-se la perioada de dinainte de Revoluția din decembrie 1989.

„Este adevărat că părintele a spus că nu mai merge mult, nu mai rabdă Dumnezeu mult, dar nu i-a pomenit niciodată numele lui Ceauşescu, pentru că era foarte atent cu reacţia oamenilor, cu senzaţionalul. (…) În momentul de faţă nu are nevoie de mistificările unora. Unele sunt chiar aşa mistificări, că l-a văzut unul aici şi l-a văzut şi dincolo. (…) unele sunt caraghioase, pur şi simplu caraghioase şi pe noi nu ne-au amuzat, ci ne-au întristat, deci comisia de cercetare, de canonizare a fost pur şi simplu uimită de unele afirmaţii, dar aşa sunt oamenii. Dar cele bune întotdeauna au trecut peste celelalte, au răzbătut. Aşa se cerne şi rămân numai lucrurile adevărate şi folositoare”, a explicat ÎPS Laurenţiu Streza.

Mitropolitul Ardealului l-a cunoscut personal pe Arsenie Boca și este convins că era „un om al lui Dumnezeu”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult