Moartea tragică a lui Alexandru Bocăneț, la cutremur. Destin măreț, frânt la numai 33 de ani

Moartea tragică a lui Alexandru Bocăneț, la cutremur. Destin măreț, frânt la numai 33 de ani
Foto: Captura YouTube, Facebook
Publicat: 08/02/2023, 14:44
Actualizat: 08/02/2023, 15:45

Alexandru Bocăneț a murit, la numai 33 de ani, în timpul cutremurului din 1977. A revoluționat divertismentul de televiziune, transformându-l într-un spectacol, iar multe dintre creațiile sale sunt vizionate și în prezent. 

În fatidica noapte de 4 martie 1977, la ora 21:22:22, totul s-a terminat. Alexandru Bocăneț a murit strivit de moloz, alături de Toma Caragiu, pe care venise să îl anunțe că primul lor film va avea, în curând, prima proiecție.

”Mi-am dat seama că era în casă, iar blocul lui ştiam că se prăbuşise. Am fugit acolo. Toma stătea la etajul 2, iar blocul se prăbuşise până la nivelul etajului 3. Acolo am găsit câinele lui, un câine frumos, care era în casă, dar Toma nu era. Pe masă se aflau 4 pahare de whisky şi apă minerală, deci au fost patru persoane. Uşa spre casa scărilor era blocată. Am pus urechea acolo şi am auzit gemete. Am strigat dupa el, dar nu am primit niciun răspuns. A durat 6 zile si 6 nopti până a fost dezgropat. De acolo au fost scoase, se pare, 120 de cadavre.

Toma a fost găsit căzut pe spate. Îmi aduc aminte că l-am văzut, cu ochelarii căzuţi pe lângă el, ochelari la care ținea foarte mult, primiți de la Liviu Ciulei. Peste el, îmbrăţişaţi de altfel, era regizorul care venise în vizită la el, Alexandru Bocăneţ, da… Probabil s-au luat în braţe în disperare şi au murit aşa, împreună. Dacă Bocăneţ avea chipul întreg, Toma era desfigurat complet, avea chipul schimonosit”, povestea, cu tristețe, Ion Caramitru, potrivit newsweek.ro.

Regizorul Alexandru Bocăneţ s-a născut la 15 februarie 1944, în Bucureşti și a murit, 33 de ani mai târziu, tot în Capitala României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase