Motivul pentru care Gina Vlădău trebuie să primească despăgubiri de 25.000 de lei de la o cofetărie

Motivul pentru care Gina Vlădău trebuie să primească despăgubiri de 25.000 de lei de la o cofetărie
Motivul pentru care Gina Vlădău trebuie să primească despăgubiri de 25.000 de lei de la o cofetărie / Sursa foto: Facebook / Gina Chirilă
Publicat: 01/03/2021, 10:29

Fotomodelul Gina Vădău a câștigat despăgubiri de 25.000 de lei, după ce a acționat în judecată o cofetărie din Capitală, care i-a folosit imaginea fără acordul ei. Sentința judecătorească nu este definitivă.

Fotomodelul Gina Alexandra Vlădău (Chirilă) a dat în judecată o cofetărie din Capitală în decembrie 2019, pentru că i-a folosit imaginea în materiale de promovare, fără să-i fi cerut acordul, scrie Ziare.com, citat de stirileprotv.ro.

În decembrie 2020, Judecătoria Sector 2 i-a dat câștig de cauză fotomodelului și a obligat firma care administrează cofetăria să îi achite despăgubiri de 25.000 de lei. Sentința nu este însă definitivă.

În proces, Gina Vlădău a arătat că “este model internațional și a promovat branduri de renume ale celor mai importanți designeri”, iar cofetăria “a dorit să se folosească de notorietatea sa și să se bucure de imaginea unui model internațional, dar fără a plăti aceste servicii”.

Cum se apără cofetăria

Cofetăria s-a apărat spunând că în poze apar produsele sale puse la dispoziția unui alt brand, cu ocazia unei ședințe foto cu Gina Vlădău și a primit acceptul de folosire a pozei din partea firmei pentru care a poza fotomodelul.

Gina Vlădău a spus însă că doar firma pentru care a realizat ședința foto avea voie să folosească imaginea sa.

Daune de 25.000 de lei

Magistrații au admis în totalitatea cererea formulată de Gina Vlădău, obligând cofetăria să achite suma de 25.000 de lei pentru că a folosit poza modelului fără acordul său.

„În cauza de față, prejudiciul invocat de reclamantă este unul moral și constă în atingerea adusa dreptului său la propria imagine și, în acest sens, la respectarea vieții private, reclamanta având dreptul de a interzice ori a împiedica reproducerea, în orice mod, a înfățișării sale fizice sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri”, transmite Judecătoria Sectorului 2.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase