NETFLIX retrage un desen animat care face propagandă identității de gen. Bizonul Fred, personajul non-binar care a stârnit revolta părinților

NETFLIX retrage un desen animat care face propagandă identității de gen. Bizonul Fred, personajul non-binar care a stârnit revolta părinților
Netflix retrage un desen animat care face propagandă identității de gen / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/03/2023, 08:44

Platforma de streaming Netflix a decis să retragă din grilă un desen animat care face propagandă identității de gen. Contractul pentru seria „Ridley Jones: protectorul muzeului” nu a mai fost reînnoit de gigantul american după reacțiile apărute în mediul online.

Din câte se pare, la baza deciziei au stat comentariile părinților, care s-au declarat revoltați de povestea și replicile unuia dintre personaje.

Bizonul non-binar, personaj de desene animate

În cauză ar fi Fred, un bizon care susținea, într-un episod, că el nu se simte nici băiețel, nici fetiță. „Cel mai bun mod de a mă simți este să mă numesc Fred. Sunt non-binar și acest nume sună la fel de bine pentru un băiat ca și pentru o fată”, o anunță Fred pe Dottie, bunica sa.

Această ieșire propagandistică despre identitatea de gen a fost o surpriză și pentru Netflix, scrie Le Figaro. Șocul a fost mare, însă, și pentru părinți, întrucât replicile lui Fred sunt integrate într-un desen animat destinat copiilor de grădiniță.

De la reluarea seriei (din 6 martie a apărut al 5-lea sezon), „Ridley Jones: protectorul muzeului” nu mai are același succes, iar popularitatea (rating) este în scădere. Surprinzător, căci vorbim de un desen animat care a fost întotdeauna lăudată de public și chiar a câștigat de două ori premiul Kidscreen.

Producătorii „Ridley Jones: protectorul muzeului” nu și-au ascuns niciodată sprijinul pentru comunitatea LGBTQ+. Încă din primul sezon al seriei apare personajul Ismit, care la un moment dat îi prezintă pe cei doi tați grupului ei de prieteni.

Chiar dacă nu este pentru prima dată când abordează o astfel de temă, iar că acest nou sezon din „Ridley Jones: protectorul muzeului” a fost lovitura de grație pentru mulți. Recenziile au curs în cascadă după cel de-al 8-lea episod, în care, timp de aproximativ 10 minute, cei mici urmăresc aventurile bivolului Fred, nerăbdător să-i mărturisească bunicii sale că el nu se identifică nici ca băiețel, nici ca fetiță. „Nu știu cum să găsesc momentul potrivit, nu par să fiu eu însumi”, mărturisește Fred.

„Nu este potrivit pentru copii” și „Oare, ce vor crede fetițele care se uită la așa ceva?!” sunt doar două dintre comentariile postate pe Twitter.

În fața valului de critici, Netflix a anulat, în liniște, acest program dedicat copiilor, după cum a recunoscut chiar producătorul Chris Nee: „Nu ne vom întoarce pentru un al 6-lea sezon. Au anulat totul și chiar au șters episoade speciale deja concepute, inclusiv unul cu Cyndi Lauper!”.

La rândul ei, și Cyndi Lauper a comentat: „Nu mă surprinde că Netflix l-a abandonat în tăcere pe Ridley Jones. Nici măcar nu au făcut publicitate înainte de acest al 5-lea sezon. Îmi dau seama că, în timpul nostru, abandonarea unor asemenea subiecte încă își găsește un loc”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce i-a spus Gina Basoc soțului ei înainte să moară. Ultimele cuvinte ale șefei de...
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă nu se mai ferește! A devenit milionară la 18 ani...
Doi liceeni susțin că au demonstrat teorema lui Pitagora, unul din marile mistere ale matematicii....
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou:...
Cel mai bun SUV second-hand. Consumă puțin și este mai ieftin decât un Duster nou...
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută...
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
Cătălin Cazacu, gesturi tandre față de Andreea Bălan. Cele două vedete s-au întâlnit la Nuba
Andreea Bălan știe să piardă. Ce mesaj le-a transmis artista câștigătorilor „America Express”