Banca elvețiană CREDIT SUISSE, condusă de un director executiv care seara se culcă bărbat și dimineața se trezește femeie

Banca elvețiană CREDIT SUISSE, condusă de un director executiv care seara se culcă bărbat și dimineața se trezește femeie
Directorul executiv al Credit Suisse, adept al identității de gen / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 18/03/2023, 09:06

Pips Bunce, directorul executiv al Credit Suisse, „este un bărbat bolnav mintal, adept al identității fluide de gen, care dimineața când se trezește crede că este femeie”. Cel puțin aceasta este descrierea de care are parte pe rețelele de socializare șeful Credit Suisse, Philip Bunce. Sau „Pippa” Bunce, depinde cui vrei să te adresezi.

Povestea lui Bunce a declanșat un val de reacții negative pe social media, nu puțini fiind cei care asociază problemele din prezent ale gigantului bancar Credit Suisse cu managementul directorului executiv Philip Bunce.

Bunce, propus „Role Model of the Year”

Banca Credit Suisse a înregistrat o scădere a prețului acțiunilor în această săptămână, alimentând temerile că, la nivel global, urmează o criză în piață fără precedent. Miercuri, de exemplu, acțiunile Credit Suisse au scăzut cu peste 20%, iar unii utilizatori de social media au început să-l atace pe Bunce ca motiv pentru dificultățile instituției.

Pe pagina personală de LinkedIn, Bunce se descrie ca fiind „El/Ea/Ei” și are funcția Director / Șeful programelor de inginerie strategică a piețelor globale la Credit Suisse.

Jordan Schachtel, jurnalist de investigație și scriitor, a comentat identitatea fluidă de gen a șefului Credit Suisse. Într-un tweet vizionat de peste 5 milioane de ori, Schachtel a scris: „Șeful piețelor globale de la Credit Suisse este un bărbat bolnav mintal, adept al indentității fluide de gen, care uneori crede că dimineața când se trezește este femeie”.

Urmărind vechi tweet-uri postate de Bunce, Schachtel a dat peste unul în care directorul executiv al Credit Suisse se mândrește cu faptul că a fost trecut de Banca Londrei pe o listă scurtă pentru Premiul Inspirațional „Role Model of the Year”. „We…”, scrie Bunce, adică „Noi”, în sensul de el și femeia din interiorul său.

Un alt utilizator, Timjbo, a distribuit aceste postări, sugerând că problemele privind identitatea de gen ale lui Bunce sunt relevante pentru situația actuală a băncii elvețiene. El a scris pe Twitter: „Șeful piețelor globale Credit Suisse Pips Bunce, ea/ea/ei #GoWokeGoBroke”.

Și Surajit Dasgupta, fondatorul Swadharma & Sirf News, a scris pe Twitter: „Pippa «Pips» Bunce (născut Philip Bunce): cum să jefuiești ca bărbat și apoi să joci rolul victimei ca femeie. Asta este lumea în care te vei trezi”.

În fine, Amit Thadhani, un chirurg practicant, are și el ceva de comentat: „Aceasta nu este fluiditate de gen. E vorba despre trăirea celor mai profunde fantezii și apoi legitimarea lor socială cu un titlu fantezist”.

Ce spune președintele Credit Suisse

Problemele de la Credit Suisse au apărut ca efect al crizei bancare din Statele Unite, acolo unde gigantul Silicon Valley Bank (SVB), din California, a dat faliment. SVB s-a prăbușit în ciuda faptului că, la final de an 2022, avea „aproximativ 209 miliarde de dolari în active totale și aproximativ 175 miliarde de dolari în depozite totale”, potrivit Federal Deposit Insurance Corporation.

Credit Suisse are 578 miliarde de dolari în active. Aceasta este o problemă mult mai mare în devenire”, atrage atențoia Genevieve Roch-Decter, CEO al Grit Capital.

Miercuri, președintele Credit Suisse, Axel Lehmann, a vorbit la o conferință financiară din Arabia Saudită și a fost întrebat despre posibilitatea de a primi asistență din partea guvernului elvețian dacă problemele băncii se vor agrava. „Suntem reglementați, avem rate de capital puternice, bilanț foarte puternic, suntem cu toții pe punte, deci acesta nu este un subiect”, a răspuns Lehmann, citat de Newsweek.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”