Nicolae Ceaușescu, vizită cu peripeții în Marea Britanie. Ce le-a ordonat Regina Elisabeta a II-a celor de la pază (VIDEO)

Nicolae Ceaușescu, vizită cu peripeții în Marea Britanie. Ce le-a ordonat Regina Elisabeta a II-a celor de la pază (VIDEO)
Nicolae Ceaușescu, vizită cu peripeții în Marea Britanie. Ce le-a ordonat Regina Elisabeta a II-a celor de la pază (VIDEO) / Foto: Capturi YouTube.com
Publicat: 25/12/2021, 10:17
Actualizat: 26/12/2021, 20:17

Regina Elisabeta a II-a a ordonat ca obiectele de valoare să fie ascunse, înaintea vizitei dictatorului Nicolae Ceaușescu, din 1978, scria, în 1991, un ziar britanic, citat de Los Angeles Times.

Soții Ceaușescu au fost executați de un pluton, în timpul Revoluției române din 1989, scrie L.A. Times.

The Sunday Express preciza, în 1991, că soții Ceaușescu și anturajul lor ar fi sustras ornamente de mii de dolari, din camerele lor, în timpul unei vizite anterioare la Paris.

Publicația a prezentat un articol intitulat „Lock Up the Crown Jewels, Here Comes Light-Fingered Nic”, cu referire la Nicolae Ceaușescu, inspirându-se dintr-un documentar de televiziune al BBC.

Avertisment pentru Regină

Înainte ca soții Ceaușescu să pășească pe pământ britanic, la Londra, fostul președinte francez Valery Giscard d’Estaing a dat un telefon la Palatul Buckingham, pentru a o avertiza pe Regina Elisabeta.

Giscard d’Estaing a povestit cum veiozele, vesela, scrumierele, obiectele sanitare au dispărut subit. „A fost ca și cum hoții ar fi stat acolo o vară întreagă”, a povestit acesta pentru BBC.

Paranoia extremă: Securitatea a găurit pereții gazdelor

Mai mult, agenții de securitate ai lui Ceaușescu ar fi găurit pereții gazdelor, pentru a vedea dacă au implantat microfoane.

Regina Angliei a ordonat gărzilor de corp să fie foarte atente la cuplul prezidențial Ceaușescu. Mai mult, aceasta ar fi petrecut „cele mai groaznice trei zile” din viața sa alături de dictatorii români.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult