Nicușor Dan nu va mai reprezenta Municipalitatea în instanțe: „A achiesat la multe dintre cererile petenților, îndeosebi ale celor de la Salvați Bucureștiul”

Nicușor Dan nu va mai reprezenta Municipalitatea în instanțe: „A achiesat la multe dintre cererile petenților, îndeosebi ale celor de la Salvați Bucureștiul”
Primarul general, Nicușor Dan, acuzat că nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor
Publicat: 31/01/2022, 12:18

Un proiect care prevede ca CGMB să achiziționeze „servicii de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică”, astfel încât primarul general să nu mai reprezinte Municipalitatea în instanțe, a fost votat, luni, în ședința consiliului.

Proiectul votat luni în ședința CGMB este asumat de toate partidele.

Astfel, pe viitor, Municipalitatea va fi reprezentată juridic în instanțe de o casă de avocatură, și nu de primarul general, așa cum s-a întâmplat din decembrie 2020 până în decembrie 2021.

„În data de 9 decembrie 2020, Nicușor Dan a fost împuternicit de către Consiliul General să-l reprezinte în instanță în eventualitatea în care un petent își dorește să dea în judecată CGMB.  De-a lungul anului, Nicușor Dan a reprezentat cu rea-voință și cu viclenie CGMB. A achiesat la multe dintre cererile petenților, îndeosebi ale celor de la Asociația Salvați Bucureștiul, iar consilierii generali vor să adopte un proiect prin care CGMB să achiziționeze servicii de consultanță și reprezentare juridică, astfel că nu va mai merge Nicușor Dan în instanțe să reprezinte Municipalitatea”, a declarat, pentru Gândul, Marius Pavel, consiler PSD.

Consilier USR: „Schimbăm forma, în sensul că vom avea o reprezentare cu o casă de avocatură, nu cu edilul general”

Inițiativa a fost susținută și de Cosmin Smighelschi, consilier USR.

„Primarul a avut un an de zile în care a fost mandatat să reprezinte Consiliul General. Acesta a expirat, și noi îl vom reînnoi, dar schimbăm forma, în sensul că vom avea o reprezentare cu o casă de avocatură, nu cu edilul general. Raționamentul este că ne dorim ca în cazul unor procese sau litigii – unele există deja -, să ne putem apăra obiectiv și fără a exista conflicte de interese”, a declarat Cosmin Smighelschi, pentru Gândul.

În referatul proiectului se arată că în prezent pot exista poziții procesuale diferite între CGMB și primarul general.

„Având în vedere posibilitatea existenței unei poziții procesuale diferite între Consiliul General al Municipiului Bucureşti și Primarul General al Municipiului București, și raportat la importanța reprezentării în justiție a actelor emise de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dar și a intereselor acestuia, se impune achiziționarea de servicii de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică a Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul votat în ședința de luni a CGMB.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult