Nicușor Dan, primele declarații după suspendarea pentru un an a PUZ-urilor: „Este o victorie a societății civile. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie!”(VIDEO)

Redactor:
Maria Stoica
Nicușor Dan, primele declarații după suspendarea pentru un an a PUZ-urilor: „Este o victorie a societății civile. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie!”(VIDEO)
Nicușor DNicușor Dan, primele declarații după suspendarea pentru un an a PUZ-urilor: „Este o victorie a societății civile. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie!”(VIDEO) Foto: Mediafax/FOTO

Majoritatea PNL-USR din Consiliul General a aprobat, vineri, suspendarea cu un an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6, după ore întregi de discuții. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a cerut inițial suspendarea cu doi ani, apoi, în urma negocierilor, a venit în sedința de Consiliului General cu un amendament pentru suspendarea pe 1 an: „Este o victorie a societății civile”, a spus edilul Capitalei, într-o scurtă declarație de presă.

Nicușor Dan: „O victorie a societății civile”

Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat în fața interesului public. Am spus-o și o repet, urbanismul ultimilor ani a fost o golănie majoritatea consiliului general PNL-USR a luat astăzi o decizie corectă. Prin aceste PUZ-uri de sector într-o Capitală sufocată de poluare în care copiii au boli respiratorii și vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare, urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde, iar Bucureștiul pierdea oportunități de dezvoltare. Este un semnal pentru toți investitorii de bună-credință, pentru constructori, pentru arhitecți. Este o victorie a societății civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice. O victorie materializată de această coaliție PNL-USR”, a spus primarul general Nicușor Dan după ședința Consiliului General.

Într-un mesaj pe pagina de Facebook, edilul susține că PUZ-urile celor 5 sectoare, „creează spațiu pentru abuzuri în urbanism”.

„Cu toții am fost de acord că suspendarea este urgentă și necesară pentru a stopa abuzurile rechinilor imobiliari din București și pentru a asigura o dezvoltare modernă, europeană a Capitalei. PUZ-urile celor 5 sectoare, așa cum au fost făcute, creează spațiu pentru abuzuri în urbanism, deschid calea unui trafic mult mai aglomerat, haotic, fără reguli clare care să protejeze cetățenii și cresc riscul de poluare în oraș.Au avut loc discuții tehnice, precum termenele pe care să le stabilim din perspectiva predictibilității necesare pentru dezvoltatorii onești. Concluzia comună a fost că într-un an putem pune ordine în lucruri. De asemenea, am fost de acord că este nevoie ca funcționarii publici să lucreze cu celeritate pentru acest deziderat și vom face tot ce este nevoie pentru a pune lucrurile în mișcare”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

PUZ-urile coordonatoare de sector, suspendate pentru un an de zile

Consilierii USR au anunțat că vor susține suspendarea pe doi ani, în schimb cei de la PNL au propus termenul de 3 luni și au reclamat că termenul prea lung de suspendare care ar urma ”să-i afecteze pe bucureșteni”. După discuții însă, consilierii liberali au revenit și au spus că vor vota cât este nevoie. Inclusiv, Violeta Alexandru, președintele PNL a declarat la GÂNDUL LIVE  că liberalii „nu țin neapărat de termenul de trei luni”. Consilierii PSD și PMP au votat împotriva suspendării.

Totodată, consilierul PSD Marius Pavel a avertizat că modificările la structurile caselor nu vor fi posibile fără un PUZ: „Când voi vrea să fac o modificare la casă voi trebui să merg la Primăria Generală care îmi va spune că am nevoie de un PUZ”, a spus acesta.

PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 vor fi suspendate pentru o perioadă de un an, conform unor proiecte de hotărâre adoptate în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei cu 29 de voturi „pentru” şi 23 „împotrivă”.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide