Aproape 170 de noi cabinete pentru administrarea vaccinului Pfizer devin funcționale în țară, din 20 martie. Peste 50 dintre ele sunt doar în București

Aproape 170 de noi cabinete pentru administrarea vaccinului Pfizer devin funcționale în țară, din 20 martie. Peste 50 dintre ele sunt doar în București
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/03/2021, 21:58
Actualizat: 19/03/2021, 22:04

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV) a anunțat că 167 de cabinete noi pentru administrarea vaccinuluide la compania Pfizer/BioNTech vor deveni funționale, începând de sâmbătă, 20 martie. Peste 50 dintre ele sunt doar în București.

Astfel, în 13 județe din țară și în municipiul București, toți cei care doresc să se vaccineze se pot programa, începând de sâmbătă, prin intermediul listelor de așteptare alocate acestor cabinete, iar vaccinarea efectivă se va face începând de marți, 23 martie.

Distribuția acestora este următoarea: Municipiul București – 54 cabinete; Arad – 9 cabinete; Bihor – 3 cabinete; Bistrița-Năsăud – 3 cabinete; Brașov – 8 cabinete; Cluj – 13 cabinete; Constanța – 20 cabinete; Dâmbovița – 4 cabinete; Harghita – 1 cabinet; Hunedoara – 3 cabinete; Satu-Mare – 1 cabinet; Sibiu – 12 cabinete; Timiș – 30 de cabinete; Vâlcea – 6 cabinete.

Campania de vaccinare anti-COVID-19. Aproape 50.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore! / Câți români au fost vaccinați până în prezent

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, vineri, că 49.861 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 42.693 au primit prima doză iar 7.168 au primit ce de-a doua doză.

Au fost administrate 37.894 de doze din vaccinul Pfizer, 4.816 persoane au fost imunizate cu vaccinul Moderna iar 7.151 cu vaccinul AstraZeneca.

Vaccinarea nu este suficientă pentru a opri coronavirusul. O relaxare graduală a măsurilor ar putea diminua viitoarele valuri (studiu)

Vaccinarea este puțin probabil să conțină infecții cu coronavirus în Marea Britanie, însă redeschiderea treptată și absorbția ridicată a vaccinului ar putea minimaliza valurile viitoare, sugerează noi cercetări.

Doara vaccinarea singură nu va opri coronavirusul

Vaccinarea tuturor adulților din Marea Britanie este puțin probabil să obțină imunitatea efectivului și să conțină pe deplin virusul.

Prin urmare, eliberarea treptată a restricțiilor, absorbția ridicată a vaccinului și un vaccin cu protecție ridicată împotriva infecțiilor sunt toate necesare pentru a reduce riscul de viitoare focare, spun cercetătorii.

În Anglia, foaia de parcurs implică relaxarea lentă și treptată a măsurilor, majoritatea restricțiilor fiind ușurate după ce cei mai vulnerabili vor fi vaccinați.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase