Noi detalii explozive despre prinderea lui Cherecheș! Acesta ar fi fost urmărit și monitorizat timp de 24 de ore prin Germania

Noi detalii explozive despre prinderea lui Cherecheș! Acesta ar fi fost urmărit și monitorizat timp de 24 de ore prin Germania
Publicat: 29/11/2023, 16:47
Actualizat: 29/11/2023, 16:54

Parchetul General din München a dispus măsuri de supraveghere şi de monitorizare a telecomunicaţiilor lui Cătălin Cherecheş timp de 24 de ore. Sunt informațiile obținute la solicitarea Mediafax către Procuratura Generală din München, care a făcut și precizarea că decizia privind extrădarea lui Cherecheş  va fi trimisă la Tribunalul Regional Superior din München.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat vineri, de judecătorii Curţii de Apel Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie al DNA. Cu doar câteva ore de pronunţarea sentinţei definitive, datele publice arată că acesta a fugit din ţară, sustrăgându-se de la executarea pedepsei.

Cherecheș era blindat cu documente și bani

Potrivit sursei citate, Procuratura Generală din München a precizat că extrădarea în România a fostului primar din Baia Mare depinde în mare măsură de faptul dacă Cherecheş este de acord cu aşa-numita „extrădare simplificată.”

Polițiștii spun că acesta avea peste 3.000 de euro la el, în momentul în care a fost capturat, dar și foarte multe documente, între care o carte de identitate din Italia, Cătălin Cherecheș fiind rezident în această țară din 2022.

În urma solicitărilor transmise, iată răspunsul Procuraturii Generale din München, la solicitarea oficială a Mediafax şi Aleph News:

„Stimată doamnă Matei,

Procuratura Generală din München a luat cunoştinţă la 27 noiembrie 2023 de faptul că persoana căutată s-ar afla în zona metropolitană a oraşului München.

Prin urmare, Parchetul General din München a dispus măsuri de supraveghere şi de monitorizare a telecomunicaţiilor, în urma cărora, la 28 noiembrie 2023, a fost stabilită locaţia persoanei şi a fost posibilă o arestare.

Arestarea se bazează pe un mandat european de arestare emis de Tribunalul Regional Cluj la 24 noiembrie 2023.

Persoana urmărită va fi adusă astăzi în faţa judecătorului de instrucţie competent de la Tribunalul din Augsburg. Ulterior, Parchetul General din München va prezenta decizia privind extrădarea persoanei urmărite la Tribunalul Regional Superior competent din München.

Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă evaluată. Aceasta depinde, de asemenea, în mare măsură de faptul dacă persoana este de acord cu aşa-numita extrădare simplificată.

Cu deosebită consideraţie, Florian Weinzierl, Procuror general, Purtător de cuvânt adjunct, Procuratura Generală din München.”

Arestat în Germania, după ce a fugit din țară în urma unei sentințe definitive, primarul din Baia Mare ar urma să fie extrădat în România

Potrivit surselor GÂNDUL, există două astfel de proceduri de aducere în țară a edilului, autoritățile germane urmând să decidă, teoretic, în baza legii de cooperare internațională.

Prima procedură este cea rapidă, în care condamnatul prins și reținut în vederea extrădării își dă consimțământul cu privire la extrădare în țara în care a fost emisă sentința definitivă. Cea de a doua durează ceva mai mult, întrucât condamnatul face opoziție la extrădare, iar instanța germană urmează să decidă, în baza argumentelor de împotrivire la extrădare, dacă acesta va fi trimis în România pentru a-și ispăși pedeapsa.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Care sunt scenariile referitoare la extrădarea lui Cătălin CHERECHEȘ. Ce spune avocatul său despre situația edilului

SURSE | Cătălin Cherecheș avea la el un act de identitate italian, în momentul în care a fost capturat / Câți EURO au fost găsiți asupra sa

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni