FOTO & VIDEO | Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a plecat de la Parchet, după două ore de audieri. Constantin Popescu a refuzat să răspundă întrebărilor presei (UPDATE)

Publicat: 20/01/2022, 11:39
Actualizat: 20/01/2022, 12:33

Polițistul Constantin Popescu a plecat de la Parchetul Judecătoriei Sector 1, după ce a fost audiat aproape două ore. Acesta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor despre accidentul în care a ucis-o pe Raisa, fetița de 11 ani.

Știrea inițială. Constantin Popescu, polițistul care a ucis-o pe fetița Raisa, în vârstă de 11 ani, pe o trecere de pietoni din Capitală, a venit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi audiat. Agentul, care era singur în autospecială, nu băuse și nu consumase droguri. Bărbatul este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă.

Procurorii l-au citat la ora 10:30 pe agentul Constantin Popescu pentru a da declarații despre accidentul de pe Bulevardul Laminorului, din 13 ianuarie, când a intrat cu mașina de Poliție, pe o trecere de pietoni, unde a lovit două fete de 11 ani, una dintre ele decedând pe loc, după ce a fost târâtă 50 de metri, iar cealaltă fiind grav rănită.

Martor: Polițistul plângea și tremura

Unul dintre martorii audiați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în cazul teribilului accident susține că polițistul care a ucis-o pe Raisa plângea și tremura, când a văzut că fetița nu mai mișcă.

Familia copilului cere polițistului despăgubiri de 6 milioane de euro, în timp ce rudele fetei rănite solicită un milion de euro. Anunțul a fost făcut pentru GÂNDUL de Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Raisei.

Polițistul ar fi aprins semnalele luminoase după accident

Deși, în mod oficial, Poliția Capitalei a transmis că mașina de poliție rula cu semnalele luminoase în funcțiune, surse judiciare au declarat, pentru GÂNDUL, că omul legii a făcut manevra respectivă după producerea accidentului.

Mărturia unui martor: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

Mircea M, unul dintre martorii accidentului mortal de pe Laminorului, a vorbit, în exclusivitate pentru GÂNDUL, despre momentul în care polițistul a intrat cu mașina în cele două fete. Bărbatul a fost unul dintre cei care au sunat la 112, imediat după accident, dar și cel care i-a stat alături fetiței care a supraviețuit.

„Când voiam să intru în curte, am întors din instinct capul și, pe trecerea de pietoni, le-am văzut pe cele două fete traversând normal. Câteva secunde mai târziu, am văzut mașina de poliție care le-a lovit. Pe una a ridicat-o în aer și a proiectat-o pe asfalt, însă înainte a mai mers cu ea aproximativ 50 de metri pe capotă. Dacă se oprea din timp, fata ajungea pe asfalt, dar mașina nu a avut nicio intenție de frânare sau să evite impactul. Fetița care a fost cu un pas mai în spate față de cealaltă a căzut lângă trecerea de pietoni și avea piciorul rupt”, mărturisește bărbatul.

Trecerea de pietoni pe care a fost ucisă Raisa, în continuare ștearsă

În intersecția de pe Bulevardul Laminorului, locul în care Raisa a fost lovită și apoi târâtă aproaximativ 50 de metri, trecerea de pietoni este în continuare nemarcată. Vopseaua de pe „zebră” s-a șters de-a lungul timpului, iar Administrația Străzilor nu a refăcut marcajul.

Brigada Rutieră a Capitalei a informat din 2021 Administrația Străzilor că trecerea de pietoni pe care fetița de 13 ani a fost accidentată mortal de polițistul care conducea cu viteză nu este corect semnalizată, au declarat surse din autoritatea locală, pentru GÂNDUL.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult