Noi orori, descoperite în Ucraina. Trupul unui tânăr, ucis de trupele ruse, era atât de mutilat încât familia l-a identificat după haine

Noi orori, descoperite în Ucraina. Trupul unui tânăr, ucis de trupele ruse, era atât de mutilat încât familia l-a identificat după haine
Sursa: BBC
Publicat: 11/04/2022, 16:27
Actualizat: 11/04/2022, 16:27

A doua zi după ce Anton Ischenko și-a sărbătorit cea de-a 23-a aniversare, el a fost luat de trupele ruse și dus, sub amenințarea armei, din casa sa din satul Andriivka, undeva la vest de Kiev. Familia sa i-a găsit cadavrul abia o lună mai târziu, odată ce invadatorii au fost alungați. Trupul lui era atât de mutilat încât au fost nevoiți să-l identifice după haine.

Pe măsură ce forțele ruse se retrag în estul Ucrainei, în satele pe care le-au părăsit au fost descoperite orori. Aproximativ 1.000 de oameni locuiau în Andriivka, la aproximativ 60 kilometri distanță de capitală. Cel puțin 40 dintre ei au fost uciși, notează BBC.

„Era un băiat foarte drăguț, foarte deștept – recita poezie”, își amintește bunica lui Anton, Tetiana, stând în fața casei familiei. Deodată, fața ei epuizată se întristează.

Sursa: BBC

„Poate că dacă s-ar fi dus să lupte în altă parte, s-ar fi întors aici întreg”, spune ea, străduindu-se să vorbească printre lacrimi.

„Când soțul meu le-a spus rușilor: „Luați-mă în schimb”, au îndreptat spre el o mitralieră și i-au spus: „Du-te acasă – sau vă luăm pe amândoi”.

La marginea cimitirului Andriivka, rămășițele nepotului Tetianei, Anton, zac într-un mormânt abia săpat. Familia lui a reușit abia acum să-l îngroape. Tânărul de 23 de ani visa să devină electrician.

„Am vrut să-l înmormântăm separat și cu un preot, nu într-o groapă comună”, spune ea. „Am avut două fete, așa că era băiatul nostru. Aveam doar un băiat”, încheie bătrână.

„Sunt animale. Oamenii nu se comportă așa”

Andriivka, localitate aflată pe drumul până la granița cu Belarus, a fost distrusă în urma luptelor puternice. Clădirile s-au transformat în dărâmături și moloz.

Tancuri incendiate se află la fiecare capăt al satului. Sunt scene devastatoare.

Grigoriy Klymenko, unul dintre oamenii care avea casa în zonă, a rămas în Andriivka alături de mama lui în vârstă de 90 de ani, și a povestit momentul în care au privit îngroziți cum tancurile înconjurau localitatea.

Sursa: BBC

„Sunt animale”, spune el despre forțele ruse. „Oamenii nu se comportă așa. Părinții mei mi-au spus despre război și fasciștii nici măcar nu au făcut astfel de lucruri”.

Alături, Leonid Koval și fiul său încep să-și repare casa distrusă, refacând acoperișul și fixând folii de plastic în ferestrele distruse de explozii. Soldații ruși au stat în casa lui și au jefuit-o. Au spart dulapurile, au rupt pernele și canapelele și au răscolit toate lucrurile, de la fotografii, la haine.

Când armata ucraineană a început să se apropie spre Andriivka, rușii care stăteau acolo s-au mutat din casa principală în pivniță pentru a se ascunde.

În timp ce verifică daunele aduse casei sale, Leonid spune: „Nu știu ce căutau. Pur și simplu au distrus totul. Nu am cuvinte să descriu ce au făcut”.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?