Cum a reacționat o adolescentă de 16 ani, când a găsit un portofel cu bani și acte într-o stație de autobuz din Bistrița

Cum a reacționat o adolescentă de 16 ani, când a găsit un portofel cu bani și acte într-o stație de autobuz din Bistrița
Carina Roman, adolescenta care a găsit u nportofel cu bani și acte (FOTO - captură video: Știrile Pro TV)
Publicat: 22/04/2021, 21:59
Actualizat: 22/04/2021, 22:13

O adolescentă de 16 ani, din Bistrița-Năsăud,  a găsit un portofel cu bani și acte într-o stație de autobuz din Bistrița. Fata a sunat imediat la 112, iar decizia sa a atras atenția mai multor oameni.

Este vorba despre Carina Roman, elevă în clasa a IX-a la un colegiu din Bistrița, care povestește că a găsit portofelul când mergea cu niște prieteni la magazin.

Era un portofel pe o bancă din stație. L-am deschis și am văzut că erau bani în el și m-am uitat să văd în buletin adresa doamnei și m-am dus să o caut. Prima dată am sunat la poliție. Mi se pare corect gestul pentru că, totuși, că era al unei bătrâne”, a spus Carina, citată de Știrile Pro TV.

Impresionați de gestul ei, mai mulți oameni generoși din Cluj au ținut să o felicite și în mod simbolic i-au oferit un bon valoric pentru a-și cumpăra cărți și rechizite.

O premiem cu cât s-a putut, o felicit pe ea personal, părinții, dar și educatorii”, a precizat Marius Bălan, membru al unei asociații civice.

Carina a fost felicitată și de oamenii legii pentru rapiditatea cu care a sunat la 112. De altfel, poate nu întâmplător, fata vrea să devina polițistă.

Fetiță de 9 ani, exemplu de civism. STS publică dialogul copilei cu operatorul 112

Recent, o fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit și ea un portofel uitat pe o bancă, tot într-o stație de autobuz.

S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a publicat vineri, 16 aprilie, dialogul cu fetița, care poat fi citit aici!

Un portofel cu bani, acte și carduri a fost găsit de un client în parcarea unui supermarket din Bistrița-Năsăud. Cum a reacționat bărbatul

Un bărbat din localitatea Nepos, județul Bistrița-Năsăud, a găsit anul trecut, în luna septembrie, într-un cărucior din parcarea unui supermarket un portofel în care erau documente, carduri și suma de 2.500 de lei.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, Ani Vasile Dionisie, un bărbat din localitatea Nepos, a găsit, miercuri, într-un cărucior pentru cumpărături din parcarea unui supermarket din Bistrița un portofel. Acesta conținea carduri, documente și suma de 2500 de lei.

Bărbatul a oprit un echipaj de poliție care se afla în zonă și a înmânat portofelul polițistului pentru a fi restituit proprietarului.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase