O angajată a unei bănci din Timișoara a furat din conturile clienților timp de 11 ani. Femeia activa și ca speaker motivațional pentru copii

Publicat: 19/07/2022, 22:53

O angajată a unei bănci din Timișoara a fost reținută de către procurorii DIICOT după ce, timp de 11 ani, ar fi furat bani din conturile clienților, prejudiciul ridicându-se la aproximativ nouă milioane de lei.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că femeia care este vizată în anchetă a lucrat la o filială Unicredit Bank din Timișoara.

Aceasta lucra în unitatea bancară de mai bine de 20 de ani, motiv pentru care nimănui nu i s-a părut nimic suspect în activitatea femeii. În septembrie 2021, însă, procurorii au intrat pe fir.

Interesant este că, imediat după ce nu a mai lucrat la acea bancă, această femeie a devenit speaker motivațional, mai ales pentru copii, iar pe o platformă online se recomanda ca fiind o femeie care se preocupă de clienții ei, notează Antena3.

Pagube de milioane de euro

Femeia a efectuat peste 800 de tranzacții din conturile clienților, iar cu sprijinul a patru colegi, a făcut mai multe transferuri frauduloase în valoare totală de 2,5 milioane de euro.

„Astăzi, 19 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive informatice în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2021, o persoană bănuită ar fi efectuat, prin utilizarea neautorizată a unor date de identificare ale titularului și ale contului bancar sau folosind, fără drept, dispozitive de tip token sau digipass, eliberate pe numele clienților, 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale unor clienți.

Pe parcursul celor 11 ani, persoana ar fi accesat ilegal conturile de internet banking ale unor clienți (705 acte materiale) prin folosirea, fără drept, a dispozitivelor de tip token sau digipass”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar, femeia ar fi falsificat un înscris, sub semnătură privată, pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-ar fi folosit pentru a justifica un transfer bancar de aproximativ 73.000 de lei.

În activitatea infracțională, persoana ar fi beneficiat de sprijinul altor patru persoane, care ar fi înlesnit activitatea infracțională, prin punerea la dispoziție a datelor conturilor bancare folosite de aceștia, conturi care au fost utilizate în vederea realizării de transferuri frauduloase. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

„În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 7.500 de euro, 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ștampile și documente. 5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Activitatea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu