Braziliancă, prinsă pe Aeroportul Otopeni cu un kilogram de cocaină în stomac. Drogurile erau pentru piața neagră din România

Publicat: 18/02/2022, 16:50
Actualizat: 18/02/2022, 18:17

O braziliancă a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să intre în România cu un kilogram de cocaină în stomac, ambalată în prezervative. Femeia a fost reținută și supravegheată până când a eliminat din organism toată cantitatea de stupefiante.

O femeie cu cetățeie braziliană care venea din Elveția a fost oprită, joi, pe Aeroportul Henri Coandă, de polițiștii de frontieră care tocmai făceau un control de rutină. Aceștia au selectat mai multe persoane, între care și femeia cu cetățenie braziliană, pentru a fi verificați cu aparatul cu raze x. În acest context, polițiștii au constatat că în stomacul femeii se observă siluetele ovale ale unor obiecte ce ar fi putut fi capsule cu stupefiante.

Brazilianca a eliminat un kilogram de cocaină

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că brazilianca a fost reținută, iar timp de trei zile aceasta a eliminat un kilogram de cocaină, ambalată în prezervative.

Femeia a fost arestată preventiv de magistrații Tribunalului București, iar ancheta este continuată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate București sub coordonarea procurorilor DIICOT, pentru a se stabili cine este furnizorul și ce grupare românească urma să intre în posesia stupefiantelor respective.

Potrivit unui comunicat DIICOT, acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor – Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase