O grupare paramilitară încearcă să îl răstoarne pe Putin? „Trebuie să CAPTURĂM Kremlinul, nu există nicio altă cale!”

O grupare paramilitară încearcă să îl răstoarne pe Putin? „Trebuie să CAPTURĂM Kremlinul, nu există nicio altă cale!”
Publicat: 20/01/2024, 09:07
Actualizat: 20/01/2024, 09:09

Fostul parlamentar rus Ilya Ponomaryov se află în exil din anul 2016 și, în ciuda faptului că prietenul său Alexander Litvinenko a fost otrăvit, spune că bea în continuare ceai.

Ilya Ponomaryov s-a mutat la Kiev după ce a fost acuzat de Moscova de delapidare și, ulterior, a fost pus sub acuzare pentru că nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile.

Fostul politician rus susține, acum, că este purtătorul de cuvânt al Armatei Naționale Republicane (ANR), o grupare paramilitară care încearcă să-l răstoarne de la putere pe președintele Vladimir Putin.

ANR și-a revendicat responsabilitatea pentru asasinatele bloggerului pro-război Vladlen Tatarsky și Darya Dugina, fiica ideologului de extremă dreapta Alexander Dugin. „ANR definește ținte legitime ca fiind toți cei care finanțează războiul, organizează războiul ca funcționari publici guvernamentali, cei care dețin companiile care produc arme și cei care se află în orice loc al lanțului de război”.

Ca membru al Dumei de Stat a Rusiei, la începutul anilor 2010, Ponomaryov a sfidat autoritarismul din ce în ce mai pronunțat al Rusiei. El a fost singura persoană care a votat împotriva anexării Crimeei și a așa-numitei „legi împotriva propagandei gay”.

Ilya Ponomaryov / Facebook

„Acești 60% sunt oamenii noștri”

Cu toate acestea, criticii fostului magnat al tehnologiei, în vârstă de 48 de ani, susțin că el a făcut parte din establishment în perioada în care Putin și-a consolidat puterea.

Din câte văd eu, 20% din poporul rus susține puternic războiul din Ucraina, 20% se declată împotrivă, iar restul adoptă o poziție neutră. Și acești 60% sunt oamenii noștri.

Modul de a le debloca potențialul este capturarea Kremlinului. Nu există nici o altă cale. Acești oameni vor asculta aproape de oricine, atâta timp cât se află la Kremlin”, a declarat Ilya Ponomaryov pentru The Moscow Times.

Când este presat să confirme dacă poporul rus va avea de ales în tranziția sa de putere propusă, Ilya Ponomaryov spune hotărât: „Absolut nu, în acest moment, au mâinile legate și nu știu că pot face lucruri”.

Ponomaryov insistă că anonimatul este necesar pentru a proteja ANR. El spune că „cel puțin 12” dintre prietenii sau colegii săi au fost asasinați de-a lungul carierei sale politice. În 2017, Kievul i-a oferit lui Ponomaryov protecție personală, după ce fostul parlamentar rus Denis Voronenkov a fost împușcat într-un presupus atac FSB.

Parlament „din umbră”, cu sediul în Polonia

Ponomaryov este acum în Congresul Deputaților Poporului, un parlament rus „din umbră” cu sediul în Polonia, care nu este recunoscut oficial de niciun stat. Din februarie 2022, este membru al Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei.

În cartea sa recentă „Trebuie să moară Putin? Povestea cum Rusia devine o democrație după ce a pierdut în fața Ucrainei”, susține că o lovitură de stat urmată de o tranziție atent gestionată este cea mai sigură modalitate de a stabili alegeri libere și corecte în țară.

Ilya Ponomaryov spune că nu a fost deranjat de eșecul revoltei lui Evgheni Prigojin.

„Pentru noi, tot ce s-a întâmplat cu Prigojin a fost un lucru pozitiv”, spune el. „Pentru că Prigojin a acționat potrivit conceptelor noastre. A făcut exact ceea ce am spus că vom face și a funcționat… încă este posibil”.

Ponomaryov recunoaște că „nu este un militar”, dar planul său depinde de sprijinul militar. El susține că este în contact strâns cu patru batalioane de voluntari ruși din cadrul armatei ucrainene care primesc „aproximativ 1.000 de cereri pe lună”.

„Putin nu este atât de puternic pe cât pare. Este un om bogat, dar banii nu îți cumpără prieteni care să lupte și să moară pentru tine. Cumpără parteneri de afaceri”, a mai declarat Ilya Ponomaryov.


Citește și:

Volodimir Zelenski, în Estonia: „Prin primirea Ucrainei în Alianță, NATO va câștiga o ARMATĂ cu experiență militară. Nu teorie, ci practică”

„Prioritățile” lui Putin | A vizitat SERE DE ROȘII și a condus un vehicul „Predator” în regiunea Chukotka: „Aproape de granița maritimă cu Alaska”

Alexei Navalnîi, AUDIAT la Curtea Supremă a Rusiei. A acuzat Moscova că îngrădește libertatea religioasă, iar un judecător anti-LGBT va da verdictul

Avertisment al ISW, după ce separatiștii pro-ruși din Transnistria au acuzat Moldova de militarizare excesivă: „PERICOL de instabilitate”

Mutat în Nordul Îndepărtat al Rusiei, Navalnîi a ajuns direct la CARCERĂ: „Astăzi înghețam și mă gândeam la Leonardo DiCaprio în Revenant”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?