O nouă lovitură pentru Băsescu: „Petrov, achită-ți datoriile!” Marian Căpățână a vandalizat vila de protocol în care locuia fostul președinte

O nouă lovitură pentru Băsescu: „Petrov, achită-ți datoriile!” Marian Căpățână a vandalizat vila de protocol în care locuia fostul președinte
O nouă lovitură pentru Băsescu: „Petrov, achită-ți datoriile!” Marian Căpățână a vandalizat vila de protocol în care locuia fostul președinte / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Publicat: 01/04/2022, 11:50
Actualizat: 01/04/2022, 11:51

Marian Căpățână, cel care a dus valizele de bani de la Bercea Mondialu la Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a venit la vila de protocol a fostului președinte și a vandalizat gardul proprietății cu mesajul „Petrov, achită-ți datoriile”. Poliția s-a sesizat cu privire la vandalizarea casei din Gogol, fiind deschis un dosar pentru distrugere cu autor cunoscut. La fața locului a ajuns o echipă operativă de la Secția 1 Poliție. Autorul vandalizării riscă până la doi ani de închisoare.

Bărbatul susține că a făcut doi ani de pușcărie din cauza lui Traian Băsescu și Mircea Băsescu. „Acest individ Petrov trebuie să își plătească datoriile”, a spus Căpățână, în fața jurnaliștilor, potrivit antena3.ro.

„În anul 2008 am intrat în politică. În 2009, puteţi întreba pe toată lumea din judeţul Olt, inclusiv pe Ponta şi pe Şova, m-am implicat total în a câștiga Traian Băsescu președinția din 2009”, a declarat acesta.

„Mi-a dat mie 600.000 de euro, eu i-am dus la Mircea Băsescu, Mircea Băsescu a plecat cu mine la Cotroceni. I-am dus lui Traian Băsescu 300.000 de euro. 200.000 de euro i-a depus Mircea Băsescu la BCR în Constanța, și acolo, ca să îmi facă mie un gest Mircea Băsescu, mi-a dat 100.000 de euro.”, a povestit Căpățână.

„Vreau să învăț să fac graffiti și o să urmeze și alte persoane cărora să le fac graffiti. După 32 de ani de așa-zisă democrație și capitalism sălbătic au ajuns pensionarii din România să aibă facturile la utilități mai mari decât pensia. Prima datorie pe care o are acest individ este să le explice celor 5 milioane de români care au plecat în pribegie în afară de ce a îngăduit acest lucru, distrugând capitalul românesc. (…)

Eu de asta, o lună de zile, voi învăța să fac graffiti. Va urma și Victor Ponta și alți indivizi penibili ai politicii românești.”

foto: realitatea.net
foto: antena3.ro

Ce pedeapsă riscă Marian Căpățână

Marian Căpățână riscă să stea iar după gratii, între trei luni și 2 ani pentru fapta sa, potrivit articolului 253 din Codul Penal: „Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

DOCUMENT. Traian Băsescu, evacuat oficial din vila RAAPPS după ce judecătorii au stabilit că a colaborat cu Securitatea

Traian Băsescu a rămas fără vila RAAPPS din Strada Gogol, din București, după ce judecătorii de la instanța supremă au stabilit că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea. Gândul a prezentat decizia RAAPPS de evacuare a fostului lider al țării.

Conform documentului RAAPPS, foștii președinți ai României nu mai beneficiază drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român dacă au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult