„Parcă am fi fost niște criminali” Ginerele celor doi soţi morţi în exploziile de la Crevedia, amendat și cu dosar penal – VIDEO

Parcă am fi fost niște criminali Ginerele celor doi soţi morţi în exploziile de la Crevedia, amendat și cu dosar penal - VIDEO
Publicat: 30/08/2023, 12:52

Imagini șocante din curtea celor doi soți care au murit în explozia de la Crevedia. Ginerele acestora s-a ales cu dosar penal, după ce el și fiica celor doi soți au intrat în curtea părinților ei și au filmat o bucată din cisterna care a explodat. Femia a postat pe facebook imaginile, reclamând faptul că a fost bruscată și că nu încerca decât să hrănească animalele rămase în curte. Anchetatorii fac cercetări la fața locului, iar pompierii udă încă cele trei cisterne rămase, pentru a le răci, evitând astfel riscul unei noi explozii. 

Cei doi soți au murit în explozia de la stația GPL. Femeia și-a pierdut viața, după ce a suferit arsuri extrem de grave, pe aproape tot corpul, iar bărbatul a decedat instant după ce a văzut rănile soției sale.

„Domnul comandant a fost supărat că am folosit telefonul în condițiile în care și el avea telefonul la el”

Fiica celor două victime spune că soțul ei s-a ales cu dosar penal, iar ea a fost bruscată, după ce au mers în curtea casei distruse de explozie. Li s-a cerut să nu filmeze cu telefonul, deoarece exista în continuare risc de explozie.

„Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți, noi încercând să hrănim animalele rămase în viață și să luăm niște haine. Acest om a fost trimis de comandantul lor să ne însoțească până la poartă, iar în curte să intre doar domnul pompier. Respect pentru pompierul care s-a oferit să ne ajute cu hrănirea animalelor, iar celălalt om a intrat să ne spună că trebuie să ne păzească să nu furăm ceva sau să fugim.

Într-un final, a ajuns soțul meu la secția de poliție încătușat de comandant și încă două persoane, iar pe mine m-a bruscat să ies odată din curte, de parcă am fi fost niște criminali, fiindcă domnul comandant a fost supărat că am folosit telefonul în condițiile în care și el avea telefonul la el (oare era închis să nu existe pericolul unei explozii?). Așadar domnul comandant i-a făcut dosar penal și i-a dat amendă maximă soțului meu”, a scris femeia pe Facebook.

Peste 100 de oameni au rămas fără locuințe după  explozia devastatoare de sâmbătă seara, din Crevedia

Strada pe care a avut loc explozia este încă închisă, iar polițiștii stau la intrare și îi lasă să treacă doar pe cei care locuiesc în zonă, dar numai cu semnătură pe propria răspundere.

Pe de altă parte, anchetatorii ridică documente de la ISU Dâmbovița, pentru a vedea cum au fost făcute verificările la benzinăriile și stațiile GPL din zonă.

Doisprezece răniți în exploziile de la Crevedia sunt tratați în străinătate

Prima explozie de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, a avut loc sâmbătă, 26 august, și a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor.

Doi oameni din Crevedia au murit și alte 56 de persoane au fost rănite, dintre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi. Dintre pacienții rămași internați, cu arsuri și traumatisme, 12 au fost transferați la clinici din Belgia, Italia, Germania, Austria și Norvegia.

Conform bilanțului de marți, sunt internați în continuare trei pacienți critici intubați și ventilați mecanic, dintre care doi la Spitalul Floreasca și unul la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

În unităție medicale din Capitală sunt internați și 24 de pacienți aflați în stare medie sau ușoară, dintre care: 11 la Spitalul Floreasca, opt la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, trei la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, unu la Spitalul Universitar de Urgență și unu la Spitalul Elias.

Câte paturi pentru marii arși sunt în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că în România sunt 34 de paturi pentru mari arşi, după ce în spațiul public a apărut un document semnat de secretarul de stat din MS Cătălin Vișean, din 7 august 2023, care arată că „în prezent există doar 6 paturi pentru pacienți adulți arși gravi și niciunul pentru copii”.

Dintre cele 34 de paturi care ar fi funcționale, potrivit ministrului Sănătăţii, 24 sunt pentru adulţi şi 10 pentru copii, respectiv:

  • 6 paturi pentru mari arși cu terapie intensivă la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca,
  • 5 paturi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică și Reparatorie și Arși București,
  • 5 paturi la Spitalul Clinic de Urgență Județean Sfântul Spiridon din Iași,
  • 5 paturi la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara,
  • 3 paturi la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”,
  • 10 paturi de pediatrie la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Ministrul susține că a fost repornită construcția celor trei centre de mari arși din Timișoara, care erau abandonate la Ministerul Sănătății și pentru care practic nu mai exista finanțare, fiind făcută o renegociere cu Banca Mondială. Termenul estimativ de finalizare este februarie 2025, a precizat Alexandru Rafila.

La centrul din Târgu Mureș, construcția va începe în luna septembrie a acestui an, iar termenul estimativ de finalizare este februarie 2025.

Pentru centrul de la Spitalul de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, contractul a fost semnat în luna august 2023, iar până la sfârșitul lunii septembrie va fi începută construcția, termenul de finalizare fiind februarie 2025.

Patru dosare deschise după exploziile de la stația GPL din Crevedia

Ancheta privind exploziile de la Crevedia a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind coordonată de procurorul Marius Iacob, care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.

Un al doilea dosar deschis după exploziile de la Crevedia este instrumentat de Parchetul Curții Militare de Apel București și vizează modul de intervenția a pompierilor la depozitul GPL. Dosarul este deschis procedural în astfel de cazuri, pentru posibile infracțiuni de neluare și nerespectare a măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă, dar asta nu înseamnă că au existat indicii că s-a greșit cu ceva sau că existau suspiciuni că pompierii nu și-a făcut treaba.

Alte două dosare au fost deschise la Direcția Națională Anticorupțieîn urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia. 


CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Dezvăluiri cutremurătoare ale fiului celor doi soți morți la Crevedia. „Mama a văzut gaz mult în curte. Nu a apucat să ajungă la ușă”

VIDEO EXCLUSIV | Mărturiile oamenilor care au văzut infernul de la Crevedia și au simțit cum ard hainele pe ei. ”A fost iadul pe pământ”

FOTOGRAFIE ȘOCANTĂ. Exploziile de la Crevedia au fost atât de puternice încât au topit căștile pompierilor

EXCLUSIV | Șeful DNA explică de ce au fost deschise 2 dosare penale după exploziile de la Crevedia

EXCLUSIV | Pompierii răniți la Crevedia și Raed Arafat vor fi audiați. Detalii despre dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Bucharest Half Marathon are loc în weekendul 11 și 12 mai