Parcul lipit de vila lui Klaus Iohannis a ajuns o adevărată ruină. Lângă „Bordei” locuiesc și Traian Băsescu sau ambasadorul SUA | GALERIE FOTO

Parcul lipit de vila lui Klaus Iohannis a ajuns o adevărată ruină. Lângă „Bordei” locuiesc și Traian Băsescu sau ambasadorul SUA | GALERIE FOTO
Parcul Bordei se află în zona „Zero” a Capitalei. Foto: Captură Google Maps
Publicat: 07/09/2021, 17:00

Unul dintre cele mai cochete parcuri din București se transformă pe zi ce trece într-o ruină. Lipit chiar de reședința președintelui Klaus Iohannis, Parcul Bordei este într-o stare de degradare foarte rușinoasă, fiind situat chiar în zona „zero” a Capitalei. Tot lângă acest parc, care odinioară era o adevărată oază de relaxare, locuiesc, printre alții, și fostul președinte Traian Băsescu sau ambasadorul Statelor Unite.

Așezat în imediata apropiere a Parcului Herăstrău și lipit de peninsula unde se află Vila Lac 3, acolo unde locuiește președintele României, Parcul Bordei a ajuns o ruină pentru această zonă de lux a Bucureștiului.

Vorbim de zona „zero” a Capitalei, iar lângă parc se mai află și Vila Dante, acolo unde locuiește și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, iar tot în apropiere, la doar câțiva metri se găsește și vila de protocol a fostului președinte Traian Băsescu.

Încă de la intrare, parcul te „primește” cu un gard ruginit și cu o cabină pentru paznici care este spartă și uitată de vreme.

Verdeața din parc aproape că nu mai există

De altfel, gardul ruginit al parcului se unește cu gardul complexului unde se află și Vila Lac 3.

Gardul ruginit al parcului se unește cu gardul complexului unde se află vila lui Klaus Iohannis

Verdeața din parc aproape că nu mai există, iar bălăriile uscate sunt la ele „acasă”.

În ceea ce privește locurile de joacă, acestea nu au mai fost reparate de multă vreme, iar unele dintre jucării sunt strâmbe și degradate.

Plimbarea pe lângă lac poate fi o experiență foarte neplăcută, asta din cauza mirosului. Apa este plină de vegetație putrezită, dar și de gunoaie aduse probabil din Herăstrău.

Bănci rupte sau strâmbe

Parcul Bordei are o problemă și în ceea ce privește mobilierul. Multe bănci sunt strâmbe și rupte, iar în unele locuri au rămas doar câteva cioturi.

„Bordei” a fost amenajat în jurul anului 1935, pe o suprafață de 3,3 hectare, și este practic o continuare a Parcului Herăstrău.

Parcul a fost subiectului unui scandal administrativ imens, după ce în 2003 a intrat în proprietatea omului de afaceri Costică Constanda. Ulterior, în 2008, parcul a redevenit proprietatea Municipalității.

În prezent, aproape toate parcurile din București, aflate în administrarea Primăriei Capitalei, se află într-o stare de degradare foarte mare.

Cel mai degradat parc este Cișmigiul, iar imaginile triste pot fi văzute în acest material realizat recent de Gândul.

Nicușor Dan l-a înlăturat recent pe directorul ALPAB, pe motiv că nu este mulțumit de cum a funcționat această instituție care administrează parcurile Capitalei.

Pe de altă parte, edilul este acuzat că nu a dat bani suficienți la ALPAB.

„Probabil că Nicușor Dan crede că angajații ALPAB aduc bani de acasă pentru a finanța ceea ce domnia sa nu a bugetat. Practic, ALPAB a întocmit proiectul de buget pentru anul 2021 cu sume destinate salubrizării și întreținerii spațiilor verzi, în cuantum de 95 milioane de lei, iar primarul general Nicușor Dan a alocat 25 milioane de lei, din care nouă milioane reprezintă datorii reportate din anul precedent”, au declarat pentru Gândul surse din administrația centrală.

„Nicușor Dan nu a avut timp sau curiozitatea să afle că ALPAB nu mai deține nici măcar o greblă”

Aceleași surse mai susțin că ALPAB a informat primarul general, atât in scris cât și verbal, de faptul ca asigurarea serviciului de pază pentru parcuri este o obligație legală și nu o opțiune cu caracter facultativ.

„Cu toate acestea primarul general, domnul Nicușor Dan, inițial a refuzat să aloce bani pentru acest serviciu, pentru ca apoi să aloce o sumă suficientă pentru paza pe o perioadă de 3 săptămâni.

Mai mult, Nicușor Dan nu a avut timp sau curiozitatea să afle că ALPAB nu mai deține nici măcar o greblă. Tragem concluzia că experiența sa cu achizițiile publice este nulă.

Este pentru prima oară, însă, când primarul general periclitează, cu buna știință, siguranța și sănătatea cetățenilor pentru a crea premisele demiterii/ detașării unui director, in scopul înlocuirii acestuia cu un apropiat al sau.  Nebugetarea unor servicii obligatorii prin lege și ignorarea consecințelor care rezultă din aceasta sunt acte premeditate, al căror scop este unul personal sau pentru a satisface promisiuni electorale și ale căror efecte se cuantifica in pierderi uriașe”, au mai declarat surse din administrația centrală.

Fotografii: Alexandra Pandrea, Gândul

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Samsung Galaxy A55 și A35 au fost lansate în România. Primele noastre impresii
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice