VIDEO | Părintele Vasile Ioana, mesaj emoționant în prima zi de Paște: „Spune-i Hristos a Înviat prietenului cu care te-ai certat. Dacă dai un mesaj de iubire, vei primi înapoi iubire”

Redactor:
Ina Stoica
VIDEO | Părintele Vasile Ioana, mesaj emoționant în prima zi de Paște: „Spune-i Hristos a Înviat prietenului cu care te-ai certat. Dacă dai un mesaj de iubire, vei primi înapoi iubire”
Părintele Vasile Ioana. Sursă foto: GÂNDUL

Prima de Paște este momentul în care ne putem împăca, fiecare, cu cei cu care suntem certați. „Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertarea noastră tot gratis, gândindu-ne că și noi, dând iertare, vom primi, la rândul nostru, iertare. Hristos a Înviat!”, este mesajul emoționant al părintelui Vasile Ioana. 

Sărbătorim cu toții o mare victorie, o victorie uriașă, victoria lui Iisus asupra morții. Moartea era cea care era capătul drumului și pentru dragostea Lui cea mare, El a venit pe pământ, a murit pentru noi, a luat în El păcatele noastre și le-a topit în iubirea Lui și astfel, a biruit moartea, Iisus Hristos a învins moartea prins jertfa Lui. De altfel, «cu moartea pe moarte călcând» înseamnă că el a murit ca să omoare moartea. L-a birut pe demonul care îi păcălise pe Adam și Eva și această biruință ne-a dat-o nouă, oamenilor. Pe la ora prânzului, în ziua de Paște, Iisus trece prin ușile încuiate și se întâlnește cu apostolii care stăteau, de frică, ascunși. Atunci, Domnul le-a spus: «Pace vouă». El a trecut prin ușile încuiatele cu trupul și le-a spus: «Luaţi Duh Sfânt, Cărora voi veţi ierta păcatele, iertate să fie»”, mărturisește părintele Vasile Ioana, de la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, într-un interviu pentru GÂNDUL.RO, în prima de Paște.

”Ziua de astăzi este un privilegiu extraordinar de împăcare”

 Părintele Vasile Ioana spune că Mântuitorul a adus în lume, prin Învierea Sa, darul iertării păcatelor, iar datorită acestui lucru, creștinii pot înfrunta moartea mult mai ușor.

Această iertare era o nevoie a noastră, a oamenilor, să fim iertați de păcatele săvârșite ca să avem un nou început și să ne dorim să ne schimbăm viața. Iisus ne-a dăruit victoria asupra morții, iar noi, acum,  înfruntăm moartea altfel. Știm că moartea nu mai este decât o trecere. Sufletul nostru părăsește trupul, urcă la cer și se întâlnește cu Domnul. Hristos a Înviat ca să omoare moartea și să ne facă pe noi nemuritori.

Preotul Vasile Ioana

„Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertatea noastră gratis”

Ziua de astăzi este momentul în care putem dărui iubire, gratis, fără a cere nimic în schimb, mai spune preotul Vasile Ioana, îndemnându-i pe români să trimită un mesaj cu „Hristos a Înviat!” celor cu care sunt certați.

„Pentru că este o împăcare a cerului cu pământul, noi ar trebui să facem gestul, să ne împăcăm cu toți cu care avem o problemă. Este prea multă râcă între noi, prea multă răutate, este prea multă invidie între noi. In această mare sărbătoare, în care familiile s-au reunit și bucuria este la masă, haideți să ne împăcăm.  Dacă astăzi, tu, creștine îi dai un mesaj celui cu care ai fost certat, nu te va refuza. Spune-i Iisus Hristos a Înviat prietenului cu care te-ai certat. Dacă dai un mesaj de iubire, vei primi înapoi iubire. Ziua de astăzi este un privilegiu extraordinar de împăcare. Haideți să ne împăcăm și noi cu cei apropiați. Haideți să ne asumăm ce este în jurul nostru. Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertarea noastră gratis. Gândindu-ne că și noi, dând iertare, vom primi iertarea. Hristos A Înviat”, spune preotul Vasile Ioana, în ziua Invierii Domnului.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Prețul la care au ajuns cireșele în piețele din România. Majoritatea sunt aduse din Grecia
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Efectul advers mai puțin cunoscut al vaccinării împotriva Covid-19. Sunt afectate doar femeile
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Încălzirea cu gaze, complet interzisă!? Schimbări radicale de care sunt vizați și românii cu centrale...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide