VIDEO | Părintele Vasile Ioana, mesaj emoționant în prima zi de Paște: „Spune-i Hristos a Înviat prietenului cu care te-ai certat. Dacă dai un mesaj de iubire, vei primi înapoi iubire”

VIDEO | Părintele Vasile Ioana, mesaj emoționant în prima zi de Paște: „Spune-i Hristos a Înviat prietenului cu care te-ai certat. Dacă dai un mesaj de iubire, vei primi înapoi iubire”
Părintele Vasile Ioana. Sursă foto: GÂNDUL
Publicat: 02/05/2021, 08:00
Actualizat: 02/05/2021, 09:35

Prima de Paște este momentul în care ne putem împăca, fiecare, cu cei cu care suntem certați. „Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertarea noastră tot gratis, gândindu-ne că și noi, dând iertare, vom primi, la rândul nostru, iertare. Hristos a Înviat!”, este mesajul emoționant al părintelui Vasile Ioana. 

Sărbătorim cu toții o mare victorie, o victorie uriașă, victoria lui Iisus asupra morții. Moartea era cea care era capătul drumului și pentru dragostea Lui cea mare, El a venit pe pământ, a murit pentru noi, a luat în El păcatele noastre și le-a topit în iubirea Lui și astfel, a biruit moartea, Iisus Hristos a învins moartea prins jertfa Lui. De altfel, «cu moartea pe moarte călcând» înseamnă că el a murit ca să omoare moartea. L-a birut pe demonul care îi păcălise pe Adam și Eva și această biruință ne-a dat-o nouă, oamenilor. Pe la ora prânzului, în ziua de Paște, Iisus trece prin ușile încuiate și se întâlnește cu apostolii care stăteau, de frică, ascunși. Atunci, Domnul le-a spus: «Pace vouă». El a trecut prin ușile încuiatele cu trupul și le-a spus: «Luaţi Duh Sfânt, Cărora voi veţi ierta păcatele, iertate să fie»”, mărturisește părintele Vasile Ioana, de la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, într-un interviu pentru GÂNDUL.RO, în prima de Paște.

”Ziua de astăzi este un privilegiu extraordinar de împăcare”

 Părintele Vasile Ioana spune că Mântuitorul a adus în lume, prin Învierea Sa, darul iertării păcatelor, iar datorită acestui lucru, creștinii pot înfrunta moartea mult mai ușor.

Această iertare era o nevoie a noastră, a oamenilor, să fim iertați de păcatele săvârșite ca să avem un nou început și să ne dorim să ne schimbăm viața. Iisus ne-a dăruit victoria asupra morții, iar noi, acum,  înfruntăm moartea altfel. Știm că moartea nu mai este decât o trecere. Sufletul nostru părăsește trupul, urcă la cer și se întâlnește cu Domnul. Hristos a Înviat ca să omoare moartea și să ne facă pe noi nemuritori.

Preotul Vasile Ioana

„Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertatea noastră gratis”

Ziua de astăzi este momentul în care putem dărui iubire, gratis, fără a cere nimic în schimb, mai spune preotul Vasile Ioana, îndemnându-i pe români să trimită un mesaj cu „Hristos a Înviat!” celor cu care sunt certați.

„Pentru că este o împăcare a cerului cu pământul, noi ar trebui să facem gestul, să ne împăcăm cu toți cu care avem o problemă. Este prea multă râcă între noi, prea multă răutate, este prea multă invidie între noi. In această mare sărbătoare, în care familiile s-au reunit și bucuria este la masă, haideți să ne împăcăm.  Dacă astăzi, tu, creștine îi dai un mesaj celui cu care ai fost certat, nu te va refuza. Spune-i Iisus Hristos a Înviat prietenului cu care te-ai certat. Dacă dai un mesaj de iubire, vei primi înapoi iubire. Ziua de astăzi este un privilegiu extraordinar de împăcare. Haideți să ne împăcăm și noi cu cei apropiați. Haideți să ne asumăm ce este în jurul nostru. Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertarea noastră gratis. Gândindu-ne că și noi, dând iertare, vom primi iertarea. Hristos A Înviat”, spune preotul Vasile Ioana, în ziua Invierii Domnului.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers