VIDEO EXCLUSIV | Părintele Vasile Ioana, despre minunea de Paște din Biserica Sfântului Mormânt: „Am pus lumina la stomac ca să-mi vindec ulcerul și de atunci nu m-a mai durut niciodată”

Publicat: 01/05/2021, 08:30

„Foarte mulți dintre noi ne dorim să vedem minuni, cerem minuni și uităm de multe ori că cel mai mare miracol este viața noastră”, spune părintele Vasile Ioana, cel care slujește în Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată la doi pași de Piața Universității din Bucureşti.

Într-un interviu pentru GÂNDUL.RO, preotul Vasile Ioana a mărturisit un moment din trecut când a fost trimis de Patriarhul Teoctist la Ierusalim, în noaptea de Înviere. Suferind de ulcer, părintele a luat lumânarea primită de la bunica sa și a așezat-o prin veșminte, la stomac, iar din acel moment nu a mai simțit nicio durere.

„Niște fulgere albăstrui au îmbrăcat mormântul sfânt”

Dumnezeu face minuni în viața creștinului, spune preotul Vasile Ioana, iar El creează aceste minuni de fiecare dată când noi avem nevoie de el pentru a nu uita că tot binele din lume vine de sus.

Se petrec trei minuni în Ierusalim: La Paște, când vine lumina din cer, la Iordan, la Botezul Domnului și la Muntele Tabor, când norul sfânt vine de fiecare dată la Schimbarea la Față . Minunea extraordinară a venirii luminii din cer este de departe o minune care ne înfioară pe fiecare dintre noi”, spune preotul Vasile Ioana.

Preotul Vasile Ioana era încă tânăr când a luat pentru prima dată contact cu Sfânta Lumină. Această epifanie i-a marcat destinul și i-a întărit credința necesară pentru a duce la bun sfârșit harul cu care este înzestrat.

Eram mai tânăr și am fost trimis la Ierusalim, și am fost invitat de Patriarhul Ierusalimului chiar acolo sub lumânările acelea mari, sub candele acelea mari, și am stat înfrigurat, cu teamă, cu dorința de a vedea această minune. Patriarhul Diodor, îmbrăcat în veșmânt alb, controlat de forțele israeline, intră în mormânt, se sigiliează mormântul și toată lumea într-o așteptare să vină lumina din cer. Deodată, vin niște fulgere albăstui, care îmbrăcă  mormântul sfânt. Vine fulgerul acesta, Patriarhul iese din mormântul sfânt și i se aprind lumânările  în mână, apoi iese pe ușile mormântului cu lumânările în mână, cu o lumină puternică.

Preotul Vasile Ioana

„M-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să mă vindec”

„Am luat lumina cu lumânarea mea dată de acasă, de la bunica mea, și  mi s-a spus că lumina aceasta nu arde. Timp de circa un minut, am luat această lumânare si am pus-o la stomac, pentru că aveam un ulcer. Prin veșminte – iar veșmintele sunt inflamabile -, am băgat lumina acolo și am ținut-o la stomac, ca să-mi vindec un ulcer, pe care îl aveam din timpul seminarului. M-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să îmi vindece durerea de stomac. Am băgat lumina și am ținut-o la stomac, și din momentul acela niciodată nu m-a mai durut stomacul. Sunt un om realist, nu sunt nici fanatic, nici nu am delir mistic. Mie mi s-a întâmplat această minune, am trăit-o pe pielea mea”, mărturisește preotul Ioana Vasile.

Lumina Sfântă, o mărturie a credinței noastre

Pe de altă partea, preotul spune că Sfânta Lumină aduce bucurie, pentru că vine din cer în  mâinile Patriarhului Ierusalimului Ortodox, iar de acolo ajunge la aeroport și pleacă în avioane către țările ortodoxe și ajunge la noi, oamenii, în noaptea de Înviere.

Este o minune care ne aduce speranța că  suntem pe calea cea bună și ne confirmă, că avem o credință adevărată și prin acestă credință Dumnezeu face minuni. La un moment dat, în anii 1.100, creștinii ortodocși au fost alungați din mormântul sfânt la ieșire, iar în momentul când a venit lumina, a venit la ieșire. A venit pe un stâlp, și pe stâlpul acela lumina a făcut să se fisureze stâlpul și astăzi este o mărturie acolo că lumina sfântă a venit tot ca o mărturie a credinței ortodoxe”, spune preotul Vasile Ioana.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?