VIDEO EXCLUSIV | Părintele Vasile Ioana, despre minunea de Paște din Biserica Sfântului Mormânt: „Am pus lumina la stomac ca să-mi vindec ulcerul și de atunci nu m-a mai durut niciodată”

Publicat: 01/05/2021, 08:30

„Foarte mulți dintre noi ne dorim să vedem minuni, cerem minuni și uităm de multe ori că cel mai mare miracol este viața noastră”, spune părintele Vasile Ioana, cel care slujește în Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată la doi pași de Piața Universității din Bucureşti.

Într-un interviu pentru GÂNDUL.RO, preotul Vasile Ioana a mărturisit un moment din trecut când a fost trimis de Patriarhul Teoctist la Ierusalim, în noaptea de Înviere. Suferind de ulcer, părintele a luat lumânarea primită de la bunica sa și a așezat-o prin veșminte, la stomac, iar din acel moment nu a mai simțit nicio durere.

„Niște fulgere albăstrui au îmbrăcat mormântul sfânt”

Dumnezeu face minuni în viața creștinului, spune preotul Vasile Ioana, iar El creează aceste minuni de fiecare dată când noi avem nevoie de el pentru a nu uita că tot binele din lume vine de sus.

Se petrec trei minuni în Ierusalim: La Paște, când vine lumina din cer, la Iordan, la Botezul Domnului și la Muntele Tabor, când norul sfânt vine de fiecare dată la Schimbarea la Față . Minunea extraordinară a venirii luminii din cer este de departe o minune care ne înfioară pe fiecare dintre noi”, spune preotul Vasile Ioana.

Preotul Vasile Ioana era încă tânăr când a luat pentru prima dată contact cu Sfânta Lumină. Această epifanie i-a marcat destinul și i-a întărit credința necesară pentru a duce la bun sfârșit harul cu care este înzestrat.

Eram mai tânăr și am fost trimis la Ierusalim, și am fost invitat de Patriarhul Ierusalimului chiar acolo sub lumânările acelea mari, sub candele acelea mari, și am stat înfrigurat, cu teamă, cu dorința de a vedea această minune. Patriarhul Diodor, îmbrăcat în veșmânt alb, controlat de forțele israeline, intră în mormânt, se sigiliează mormântul și toată lumea într-o așteptare să vină lumina din cer. Deodată, vin niște fulgere albăstui, care îmbrăcă  mormântul sfânt. Vine fulgerul acesta, Patriarhul iese din mormântul sfânt și i se aprind lumânările  în mână, apoi iese pe ușile mormântului cu lumânările în mână, cu o lumină puternică.

Preotul Vasile Ioana

„M-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să mă vindec”

„Am luat lumina cu lumânarea mea dată de acasă, de la bunica mea, și  mi s-a spus că lumina aceasta nu arde. Timp de circa un minut, am luat această lumânare si am pus-o la stomac, pentru că aveam un ulcer. Prin veșminte – iar veșmintele sunt inflamabile -, am băgat lumina acolo și am ținut-o la stomac, ca să-mi vindec un ulcer, pe care îl aveam din timpul seminarului. M-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să îmi vindece durerea de stomac. Am băgat lumina și am ținut-o la stomac, și din momentul acela niciodată nu m-a mai durut stomacul. Sunt un om realist, nu sunt nici fanatic, nici nu am delir mistic. Mie mi s-a întâmplat această minune, am trăit-o pe pielea mea”, mărturisește preotul Ioana Vasile.

Lumina Sfântă, o mărturie a credinței noastre

Pe de altă partea, preotul spune că Sfânta Lumină aduce bucurie, pentru că vine din cer în  mâinile Patriarhului Ierusalimului Ortodox, iar de acolo ajunge la aeroport și pleacă în avioane către țările ortodoxe și ajunge la noi, oamenii, în noaptea de Înviere.

Este o minune care ne aduce speranța că  suntem pe calea cea bună și ne confirmă, că avem o credință adevărată și prin acestă credință Dumnezeu face minuni. La un moment dat, în anii 1.100, creștinii ortodocși au fost alungați din mormântul sfânt la ieșire, iar în momentul când a venit lumina, a venit la ieșire. A venit pe un stâlp, și pe stâlpul acela lumina a făcut să se fisureze stâlpul și astăzi este o mărturie acolo că lumina sfântă a venit tot ca o mărturie a credinței ortodoxe”, spune preotul Vasile Ioana.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Scandalos! Câți lei a dat un turist din Mamaia, pe un piure de cartofi cu...
FOTO. Fiul lui Laurențiu Reghecampf se iubește cu o celebră gimnastă din România! Cum arată...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mihai Bendeac, scandal cu Cătălin Măruță! „Mă duc la poliție. Nu mă mai…” Actorul a...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Imagini unice cu Michael Schumacher, la 8 ani de la teribilul accident. Toți așteptau cu...
Alertă METEO, 5 august. Aproape toată ţara intră sub Cod portocaliu de vijelii puternice, cu...
Mașini SH în rate. Prețuri adaptate buzunarului românilor
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tragedie în ziua nunții. 17 invitați au fost uciși de trăsnet în momentul în care...
Scandalos! Câți lei a dat un turist din Mamaia, pe un piure de cartofi cu...
S-a demonstrat ştiinţific. Descoperire ŞOCANTĂ despre sexul ORAL. Mulţi o fac în felul ăsta
Ce s-a aflat despre motociclistul care l-a ucis, în trafic, pe tânărul cu trotinetă. Șocant
Ce se întâmplă cu prețurile chiriilor. Vești bune pentru toți cei care caută
BAYWATCH - Azi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a...
Sărbătoare MARE pentru români! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă? Aduce...
Anamaria Prodan a recunoscut că a DIVORȚAT! BOMBA anului în showbiz
Alertă pe litoral! Un nou drog face ravagii printre turiști. Ce este „Funny gas” și...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Cum a reuşit un antreprenor să transforme o afacere în pragul falimentului într-unul dintre cele...