VIDEO EXCLUSIV | Părintele Vasile Ioana, despre minunea de Paște din Biserica Sfântului Mormânt: „Am pus lumina la stomac ca să-mi vindec ulcerul și de atunci nu m-a mai durut niciodată”

Redactor:
Ina Stoica

„Foarte mulți dintre noi ne dorim să vedem minuni, cerem minuni și uităm de multe ori că cel mai mare miracol este viața noastră”, spune părintele Vasile Ioana, cel care slujește în Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată la doi pași de Piața Universității din Bucureşti.

Într-un interviu pentru GÂNDUL.RO, preotul Vasile Ioana a mărturisit un moment din trecut când a fost trimis de Patriarhul Teoctist la Ierusalim, în noaptea de Înviere. Suferind de ulcer, părintele a luat lumânarea primită de la bunica sa și a așezat-o prin veșminte, la stomac, iar din acel moment nu a mai simțit nicio durere.

„Niște fulgere albăstrui au îmbrăcat mormântul sfânt”

Dumnezeu face minuni în viața creștinului, spune preotul Vasile Ioana, iar El creează aceste minuni de fiecare dată când noi avem nevoie de el pentru a nu uita că tot binele din lume vine de sus.

Se petrec trei minuni în Ierusalim: La Paște, când vine lumina din cer, la Iordan, la Botezul Domnului și la Muntele Tabor, când norul sfânt vine de fiecare dată la Schimbarea la Față . Minunea extraordinară a venirii luminii din cer este de departe o minune care ne înfioară pe fiecare dintre noi”, spune preotul Vasile Ioana.

Preotul Vasile Ioana era încă tânăr când a luat pentru prima dată contact cu Sfânta Lumină. Această epifanie i-a marcat destinul și i-a întărit credința necesară pentru a duce la bun sfârșit harul cu care este înzestrat.

Eram mai tânăr și am fost trimis la Ierusalim, și am fost invitat de Patriarhul Ierusalimului chiar acolo sub lumânările acelea mari, sub candele acelea mari, și am stat înfrigurat, cu teamă, cu dorința de a vedea această minune. Patriarhul Diodor, îmbrăcat în veșmânt alb, controlat de forțele israeline, intră în mormânt, se sigiliează mormântul și toată lumea într-o așteptare să vină lumina din cer. Deodată, vin niște fulgere albăstui, care îmbrăcă  mormântul sfânt. Vine fulgerul acesta, Patriarhul iese din mormântul sfânt și i se aprind lumânările  în mână, apoi iese pe ușile mormântului cu lumânările în mână, cu o lumină puternică.

Preotul Vasile Ioana

„M-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să mă vindec”

„Am luat lumina cu lumânarea mea dată de acasă, de la bunica mea, și  mi s-a spus că lumina aceasta nu arde. Timp de circa un minut, am luat această lumânare si am pus-o la stomac, pentru că aveam un ulcer. Prin veșminte – iar veșmintele sunt inflamabile -, am băgat lumina acolo și am ținut-o la stomac, ca să-mi vindec un ulcer, pe care îl aveam din timpul seminarului. M-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să îmi vindece durerea de stomac. Am băgat lumina și am ținut-o la stomac, și din momentul acela niciodată nu m-a mai durut stomacul. Sunt un om realist, nu sunt nici fanatic, nici nu am delir mistic. Mie mi s-a întâmplat această minune, am trăit-o pe pielea mea”, mărturisește preotul Ioana Vasile.

Lumina Sfântă, o mărturie a credinței noastre

Pe de altă partea, preotul spune că Sfânta Lumină aduce bucurie, pentru că vine din cer în  mâinile Patriarhului Ierusalimului Ortodox, iar de acolo ajunge la aeroport și pleacă în avioane către țările ortodoxe și ajunge la noi, oamenii, în noaptea de Înviere.

Este o minune care ne aduce speranța că  suntem pe calea cea bună și ne confirmă, că avem o credință adevărată și prin acestă credință Dumnezeu face minuni. La un moment dat, în anii 1.100, creștinii ortodocși au fost alungați din mormântul sfânt la ieșire, iar în momentul când a venit lumina, a venit la ieșire. A venit pe un stâlp, și pe stâlpul acela lumina a făcut să se fisureze stâlpul și astăzi este o mărturie acolo că lumina sfântă a venit tot ca o mărturie a credinței ortodoxe”, spune preotul Vasile Ioana.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Mai ții minte Cuponiada din anii 90? Cum poți afla dacă ai moștenit acțiuni de...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Efectul advers mai puțin cunoscut al vaccinării împotriva Covid-19. Sunt afectate doar femeile
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Horoscop. Top 5 cele mai nesuferite zodii. Nu te poți înțelege niciodată cu ele
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide