Peste 4.400 de apartamente, două licee şi maternitatea din Ploiești au rămas fără apă caldă și căldură, după o avarie majoră la sistemul termoficare

Peste 4.400 de apartamente, două licee şi maternitatea din Ploiești au rămas fără apă caldă și căldură, după o avarie majoră la sistemul termoficare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14/02/2021, 20:52
Actualizat: 14/02/2021, 21:14

Maternitatea, două licee şi 4.000 de apartamente din Ploiești au rămas fără căldură, după o avarie majoră la sistemul termoficare, iar chipele de intervenţie lucrează deja pentru remedierea situaţiei.

Potrivit unui comunicat remis presei de către Primăria Ploieşti, citat de Adevărul, avaria a afectat sistemul de termoficare în zona Mihai Bravu-Centru-Democratiei, iar echipele de .

Furnizarea apei calde pentru consum şi apei calde pentru încălzire sunt sistate până la orele 21.00. Sunt afectate 4417 apartamente care sunt racordate la punctele termice 1,2 3,5 Mihai Bravu, 12 Centru şi 5, 7, 13, 16, 18 Democraţiei. De asemenea, sunt afectate modulele termice Maternitate, Cămin Colegiul Virgil Madgearu, ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală-n.r.), Casa Mateescu, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, ITM, Teatrul Imaginario, Serviciul Public Finanţe Locale, Policlinica de Pediatrie, Muzeul de Istorie, CONPET”, se arată în comunicatul de presă.

Primarul orașului Ploiești, Andrei Volosevici, a precizat că pacientele internate la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie nu stau în frig, având în vedere că unitatea medicală are, ca soluţie de avarie, o centrală proprie.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan: „Îmi doresc să preluăm ELCEN până în mai-iunie / Depindem însă de foarte multe instituții”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, marți, că Municipalitatea intenționează să preia ELCEN (Compania care produce energia termică pentru Capitală) până în vară, dar procesul depinde de mai multe instituții, potrivit edilului.

Vă mai aduc aminte de intenţia noastră de a prelua ELCEN, de a fuziona aceste două companii şi astfel să avem un unic responsabil pentru tot ce înseamnă sistem de termoficare în Bucureşti – şi producţie şi distribuţie. Momentul în care ELCEN va ieşi din insolvenţă, este foarte aproape, şi în felul acesta putem şi pe ELCEN să accesăm bani europeni pentru centrale mai performante. Cam asta este situaţia sistemului de termoficare în momentul de faţă”, a declarat, marți Nicușor Dan, într-o conferință de presă pe tema reabilitării sistemului de termoficare!

Nicușor Dan anunță lucrări la rețeaua de termoficare cu bani din credite!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mai anunțat, marți, că Municipalitatea va demara mai multe lucrări de refacere a rețelei de termoficare, pentru care, însă, nu sunt bani prevăzuți. Ca atare, edilul spune că va solicita Executivului exitinderea limitei de creditare!

Am spus din campanie, am spus de la începutul mandatului că termoficarea este o prioritate pentru că ştim cu toţii care este calitatea serviciului de termoficare în Bucureşti şi ca să refacem reţeaua de termoficare trebuie muncă şi trebuie bani, în niciun caz nu patetisme şi declaraţii pompoase pe la televiziuni”, a declarat Primarul Capitalei.

„Începem un tronson de 13 km, aici în zona Ferentari, este unul din cele 5 tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta”

Începem azi (marți, 9 februarie-n.r.) un tronson de 13 km, aici în zona Ferentari, este unul din cele 5 tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. O să vă arăt pe hartă aici, suntem în zona asta, deci acesta are 13 km şi anul acesta ne propunem să mai facem în zona Pantelimon 12 km, în zona Colentina 9 km, în zona Victoriei 11 şi în zona Berceni 8 km. În total, 53 de km”, a mai spus Nicușor Dan.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere