Pfizer confirmă că pastila anticovid „Paxlovid” reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc

Pfizer confirmă că pastila anticovid „Paxlovid” reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc
Publicat: 14/12/2021, 18:01

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a confirmat marţi că pastila sa împotriva covid-19 ”Paxlovid” reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc, dacă este administrată în primele zile după apariția simptomelor.

Potrivit Pfizer, paxlovid „reduce riscul spitalizării sau decesului cu 89% (administrat de la trei zile după apariţia simpromelor) şi cu 88% (la cnci zile după apariţia simptomelor) faţă de placebo”.

Acest studiu a fost realzat pe un număr de 2.246 de pacienţi cu risc mare de a face o formă gravă de covid-19. Rezultatele studiului confirmă rezultate preliminare anunţate la începutul lui noiembrie.

Pfizer anunţă că tratamentul este eficient împotriva variante omicron a SARS-CoV-2

Pastila  Paxlovid poate fi administrată cu uşurinţă, acasă, imediat ce apar primele simptome ale infecţiei. Ideal, în primele trei zile. În studiile clinice, care au fost făcute pe adulţi care aveau un risc mare de a dezvolta forme grave de COVID-19, 89% dintre pacienţi nu au avut nevoie de spitalizare, iar riscul de deces a fost redus cu sută la sută.

Dr. Mikael Dolsten, reprezentant Pfizer, spune că aceasta inhibă unul dintre componentele importante ale virusului şi face imposibilă reproducerea lui în organism.

Tratamentul cu pastila Paxlovid, anti-COVID, va costa aproximativ 700 de dolari
Se iau 6 pastile de Paxlovid pe zi, timp de cinci zile. Se ia împreună cu un vechi medicament destinat pacienților cu HIV, care ajută pastila dezvoltată de Pfizer să rămână activă în organism mai mult timp. Eficienţa i-a uimit chiar şi pe cercetători.