Piața auto germană, amenințată de Dacia. Nemții, avertizați: au trecut zilele când o mașină nouă costa sub 10.000 de euro

Piața auto germană, amenințată de Dacia. Nemții, avertizați: au trecut zilele când o mașină nouă costa sub 10.000 de euro
Piața auto germană, amenințată de Dacia. Nemții, avertizați: au trecut zilele când o mașină nouă costa sub 10.000 de euro / Sursa FOTO: de.motor1.com
Publicat: 27/12/2022, 15:45

Publicația germană Motor 1, specializată pe piața auto, a realizat un interviu cu CEO-ul companiei Dacia Renault, Denis Le Vot. Concluzia nemților este mai degrabă un avertisment transmis marilor jucători din industria auto locală: au trecut zilele când o Dacia nouă costa sub 10.000 de euro!

În privința planurilor de viitor, Le Vot anunță că Dacia va merge e linia tranziției spre mobilitatea electrică prin dezvoltarea de soluții EV la prețuri accesibile.

Ce urmează după Dacia Bigster

Șeful Dacia Renault anunță că gigantul francez caută să își consolideze poziția în piața de mașini destinate persoanelor cu bugete mici și medii.

„După lansarea modelului Jogger, vor urma Dacia Bigster și alte două vehicule. În paralel, Dacia va continua să reducă costurile și să beneficieze de pe urma dublării volumului global al platformei CMF-B, la toate mărcile, a cărui producție va ajunge la două milioane de unități până în 2030”, a spus Le Vot.

Modelul Jogger (Dacia hibrid) va fi disponibil începând cu primăvara anului 2023, devenind prima mașină de familie cu transmisie automată. În 2024, Dacia și-a propus să lanseze un nou model de Duster, care va fi urmat de un SUV mai mare, în 2025. Din câte se pare, aici ar fi vorba despre modelul Bigster lung de 4,60 metri.

Denis Le Vot a mai anunțat că Dacia Sandero va rămâne în gamă până în jurul anului 2029, dar în mod constant va beneficia de o optimizare. Din 2030, Dacia Sandero ar putea avea un succesor electric.

„Euro 7 ni se impune tuturor. Este un lucru bun? Nu cred, pentru că există alte modalități de economisire a CO2. Obținem deja o valoare foarte bună a CO2 de 115 grame pentru Jogger, cu propulsie GPL. Veți vedea că electrificarea va veni treptat, când va fi necesar, dar nu înainte. Cred că mai mult sau mai puțin toată lumea este de acord că până în 2030 jumătate din piața europeană va fi electrică. Electrificarea va veni într-un anumit ritm, dar niciunul dintre noi nu știe sigur” – Denis Le Vot

Dacia, profit de 15%

Cum nu toți clienții din Europa au acces egal la stații de încărcare, nu putem vorbi, la nivelul UE, de o piață omogenă a mașinilor electrice. În plus, nu oricine își permite să plătească în jur de 40.000 de euro pentru o mașină electrică nouă.

Jurnaliștii de la Motor1 scriu că au apus zilele când o Dacie nouă costa mai puțin de 10.000 de euro. „La prețurile pe care le oferim, puteți opta cu ușurință pentru toate extra-urile. În mixul de echipamente pe care îl comercializam, echipamentele de top reprezintă 65%, la Jogger chiar și 70%”, a explicat Le Vot.

În prezent, la calculele făcute, șefii companiei se așteaptă ca profitul operațional al Dacia să crească undeva spre 15%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală