Piedone ne spune ce restaurante trebuie evitate în București, de fapt. Șeful ANPC e tranșant: „Nu aș mânca niciodată acolo!”
Șeful ANPC nu se ascunde după „perdea” și spune că nu ar călca pragul acestor restaurante.
„Păi, n-am o ierarhie, dar vă pot spune, n-aș mânca la chinezesc, n-aș mânca acolo unde văd că mâna de lucru românească este înlocuită cu o mână de lucru din import care nu interesează și provin din anumite țări în care igiena nu există sau simplul gest de a te spăla pe mâini sau schimbatul lenjeriei, lucruri simple și unde văd foarte mulți lucrători de acest gen, să știți că în spate ăsta le e obiceiul, nu că au vreo rea voință. Asta fac.
În loc să spele 10 pahare, le stropesc, în loc să le bage, le șterge, hai că mai merge așa sau uită să le șteargă. Cu celebrul schimbat ulei, ăla de l-am găsit azi, în țările din care provin, mai trăiau 5 ani din el. Da. Probabil au și imunitatea.
Pentru că ei tot timpul, de la produs până la afacerea sunt oameni respectabili, eu nu spun să fie numai români, dar trebuie să faci și o selecție, nu să te bucuri că îi dai ăluia un salariu de nimic și îl pui să facă tot și nici neavând o specialitate în domeniu.
La chinezesc, la cele mici de cartier, dacă le-a trecut o muscă, ei mănâncă orice și cum am găsit ouă cu tot cu coajă fierte în tocăniță, doar că chinezii respectivi fierbeau ouăle pentru ei, dar mâncarea o dădeau la consumatori. Marile nenorociri le-am găsit acolo.
Restul în d-astea, food-uri. Am fost săptămâna trecută în Tulcea, Bacău, în diverse mall-uri. Unda de șoc s-a propagat, s-au schimbat și controalele au fost inopinante, nu anunțate”, a declarat Piedone, la podcast-ul The News Man.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2F3-poza-interior-12.jpg)