„Plângea, tremura și își ținea fața în mâini”. Mărturia unui martor despre polițistul care a ucis-o pe fetița de 11 ani la trecerea de pietoni

„Plângea, tremura și își ținea fața în mâini”. Mărturia unui martor despre polițistul care a ucis-o pe fetița de 11 ani la trecerea de pietoni
Publicat: 19/01/2022, 16:04
Actualizat: 19/01/2022, 16:07

Unul dintre martorii audiați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în cazul accidentului de pe Bulevardul Laminorului din Sector 1, susține că Constantin Popescu, agentul de poliție care a ucis o fetiță de 11 ani și a rănit-o pe prietena ei, plângea și tremura când a văzut că Raisa nu mai mișcă.

Eram pe stradă și mă îndreptam spre magazinul din colț. Am văzut când una dintre fetițe a fost lovită și târâtă zeci de metri. Nu am văzut când polițistul a atins-o cu piciorul, însă ce pot să vă spun și le-am declarat și anchetatorilor este că acel polițist plângea, tremura și își ținea fața în mâni din cauza șocului. Era un om distrus, efectiv. Apoi au venit mașinile de poliție, celor SMURD și nu l-am mai văzut pentru că locul accidentului era înconjurat”, a declarat Octavian Ion, locuitor al Sectorului 1 pentru Gândul.

Ce le-a declarat polițistul anchetatorilor

În plus, avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Gândul că polițiștii au încercat de două ori audierea agentului Constantin Popescu, însă răspunsul a fost același.

În acest moment nu pot să dau o declarație având în vedere starea emoțională în care mă aflu, urmând ca ulterior să mă prezint pentru a colabora cu organele judiciare”, a declarat Constantin Popescu în fața oamenilor legii, potrivit avocatului Cuculis, cel care reprezintă familia fetiței ucise.

Polițistul Constantin Popescu este sub control judiciar, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 l-au pus sub acuzare, în 14 ianuarie, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. După ce procurorii vor stabili probatoriul și acuzațiile, vor trimite dosarul în instanță inclusiv cu cererile de daune morale și materiale.

Ce să-i fac, ce să-i fac? E plină de sânge”

Transcriptul complet al convorbirilor dintre dispercer și polițist, intrat în posesia Gândul, arată că polițistul i-a cerut sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a o ajuta pe fetiţă şi a rugat de mai multe ori să fie trimisă o ambulanță la fața locului.

POLIȚIST: Vă rog!
DISPECER ISU: Sunt deja în drum către dumneavoastră.

POLIȚIST: Ce să-i fac, ce să-i fac? E plină de sânge. A pierdut foarte mult sânge. Ce să-i fac, spuneți-mi ce să-i fac?
DISPECER ISU: S-o puneți jos acolo, să nu se miște, să nu stea pe spate.

POLIȚIST: Pe stânga. Pe partea stângă?
DISPECER ISU: Da, să se miște cât mai puțin!


Citește și

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție