Polițiștii au reținut cinci bărbați care au furat materiale de construcții de 700.000 de lei și le-au vândut mai ieftin

Polițiștii au reținut cinci bărbați care au furat materiale de construcții de 700.000 de lei și le-au vândut mai ieftin
Publicat: 03/10/2022, 14:51

Cinci bărbați, cu vârste între 33 și 54 de ani, din Iași și Vaslui au ajuns duminică, 2 octombrie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, fiind cercetați pentru că ar fi sustras materiale de construcții în valoare de 700.000 de lei.

Duminică dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la adrese de pe raza municipiilor Vaslui și Iași. Peste 40 de polițiști și jandarmi au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, patru pentru bărbați care domiciliu în Vaslui și unul în Iași. În urma perchezițiilor care au fost făcute la domiciliul acestora a fost găsită și ridicată suma de 64.000 de lei în vederea cercetării.

„Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit faptul că, în perioada februarie – august 2022, persoanele cercetate în prezentul dosar penal și-ar fi însușit, fără drept, bunuri materiale (materiale de construcții) din patrimoniul unui agent economic din municipiul Vaslui”, au precizat cei de la Poliția Română.

Materialele de construcții sustrase de aceștia erau vândute către diferiți agenți economici din țară

Mai exact, materialele de construcții sustrase de aceștia erau vândute la un preț mai mic decât costul de producție, către diferiți agenți economici din țară, fără să aibă documente contabile sau de proveniență. De asemenea, aceștia își însușeau procentual valorile obținute prin vânzarea materialelor. Prejudiciul a fost estimat la peste 700.000 de lei.

Cei cinci bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de luni, 3 octombrie, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unor măsuri preventive. Ancheta este în desfășurare în acest moment, urmând să se stabilească modul în care se va recupera prejudiciul, precum și care sunt măsurile legale care se vor lua.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase