Polițistul român împușcat în America a fost externat din spital: „Tyler Moldovan deschide ochii, zâmbește și îi recunoaște pe cei din jur”

Publicat: 28/01/2022, 11:02
Actualizat: 28/01/2022, 14:02

Tyler Moldovan, polițistul român  din cadrul Departamentului de Poliție din Phoenix, care în decembrie a fost împușcat în cap, a fost recent externat din spital, scrie presa de peste Ocean. Tânărul este însă în continuare conectat la aparate.

Departamentul de Poliție din Phoenix a anunțat recent că ofițerul Tyler Moldovan, rănit grav după ce a fost împușcat în decembrie anul trecut, a fost externat din Spitalul Sfântul Iosif.

Ofițerul de origine română a fost transportat la o unitate medicală, nedezvăluită, acolo unde va primi în continuare îngrijiri medicale și se va încerca recuperarea acestuia, notează azcentral.com.

În urmă cu aproape trei săptămâni, soția lui Tyler, Chelsea Moldovan, afirma că soțul ei a făcut progrese „minunate”, potrivit unei postări pe Twitter.

Ea a spus că „lumea ei a fost spulberată” când soțul ei „aproape că și-a pierdut viața făcând ceea ce îi place, slujind comunitatea sa ca ofițer de poliție din Phoenix”.

Tânăra a mai susținut că soțul ei a deschis recent ochii, a recunoscut oamenii din jurul lui și a răspuns prin expresii faciale, dar că este conectat în continuare la aparate.

Ambasadorul român în SUA:  „Doctorii spun că starea sa este acum stabilă”

„Am citit cu bucurie noutățile privind starea ofițerului de poliție de origine română Tyler Moldovan, aflat în spital după ce a fost împușcat în timpul unei operațiuni în Phoenix, Arizona.  Conform Departamentului de Poliție, Tyler Moldovan deschide ochii, îi recunoaște pe cei din jur și zâmbește. Doctorii spun că starea sa este acum stabilă. Sunt vești extraordinare care arată că rugăciunile ne-au fost ascultate și ne dau noi speranțe privind recuperarea sa”, a scris recent pe Facebook Andrei Muraru, ambasadorul român în Statele Unite ale Americii.

Cum a fost atacat Tyler Moldovan

În decembrie anul trecut, Tyler Moldovan a fost grav rănit într-un schimb de focuri în Phoenix, Arizona.

Potrivit Sgt. Vincent Cole, polițiștii investigau mai multe vehicule suspecte, lângă 19th Avenue și Camelback Road, în jurul orei 2 AM.

Poliția a identificat un autoturism care se potrivea cu descrierea unuia dintre vehicule într-un complex de apartamente de lângă 15th Avenue și Camelback Road.

În timp ce polițiștii cercetau zona, în căutarea șoferului, ofițerul de poliție Tyler Moldovan, în vârstă de 22 de ani, l-a găsit pe suspect ascuns într-o curte.

Polițistul Moldovan l-a somat pe individ să iasă, dar acesta a scos o armă și a tras asupra lui.

Omul legii de origine română a fost lovit de mai multe gloanțe și a ajuns în stare critică la Spitalul Sf. Iosif. Suspectul a fost arestat de forțele de ordine.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult