VIDEO | Predoiu, depre protestul de la STB: Când instanța s-a pronunțat – s-a încheiat orice discuție. Reprezentanții sindicatului sunt pasibili de dosare penale

Publicat: 21/01/2022, 21:58
Actualizat: 21/01/2022, 22:56

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la B1TV, că reprezentanții sindicatului sunt pasibili de dosare penale dacă nu respectă o hotărâre judecătorească. El consideră că este un lucru foarte grav și denotă o lipsă totală de respect față de o hotărâre judecătorească și implicit față de legea românească.

„Indiferent de ce spune fiecare, ambele părți trebuie să respecte legea și în consecință orice consecință judecătorească. Dacă o instanță se pronunță într-un anumit sens și ambele părți nu respectă o hotărâre judecătorească, atunci ambele sunt în afara legii”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Întrebat cât de grav este semnalul pe care îl dau sindicatele din STB care nu respectă hotărârea judecătorească care a decis în două rânduri că protestul declanșat la STB este nelegal, ministrul a răspuns: „Este foarte grav. Arată o lipsă de respect din partea părții care nu respectă o hotărâre judecătorească și implicit legii, ceea ce poate fi un fenomen mai mult sau mai puțin extins ar trebui să pună pe gânduri instituțiile de aplicare a legii.

„Principiile sunt clare în orice conflict – când instanța s-a pronunțat – s-a încheiat orice discuție. Dacă se ignoră deciziile instituției judecătorești, atunci sunt alte instituții care trebuie să intervină imediat, altfel legea va fi încălcată în continuare. Asta înseamnă stat de drept”, a declarat ministrul.

Întrebat ce riscă un sindicat care nu respectă o decizie judecătorească, Predoiu a afirmat: ” În primul rând reprezentanții care nu respectă legea riscă foarte mult din perspectiva legii penale.

Șoferii STB au refuzat să iasă pe traseu, vineri, pentru a doua zi consecutiv, deși, cu o zi înainte, judecătorii de la Tribunalul București au decis că greva este ilegală și ei trebuie să își reia activitatea.

Un alt proces a avut loc vineri, tot la Tribunalul București, iar magistrații au stabilit, din nou, că acțiunea de protest este ilegală.

„Dispune încetarea grevei ca ilegală și reluarea imediată a activității”, a decis un complet al Tribunalului Capitalei.

Tags: