Prefectul de Dolj a solicitat Ministerului Sănătăţii să introducă Spitalul Militar din Craiova în categoria unităților sanitare COVID-19

Prefectul de Dolj a solicitat Ministerului Sănătăţii să introducă Spitalul Militar din Craiova în categoria unităților sanitare COVID-19
FOTO cu caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea / Gândul
Publicat: 13/10/2021, 23:15
Actualizat: 14/10/2021, 01:30

Prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca, a solicitat Ministerului Sănătăţii să introducă Spitalul Militar din Craiova în categoria unităților sanitare COVID-19. Acesta își motivează cererea prin faptul că, la nivelul spitalelor din judeţ, situaţia este disperată din cauza numărului mare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 care ajung în stare gravă, precizând că nu mai există paturi cu necesar de oxigen.

„În acest moment, sistemul sanitar este solicitat la capacitate maximă, iar singura soluţie este să ne protejăm, fie prin măsuri igienico-sanitare, fie prin vaccinare. Este o situaţie disperată în spitale. Dacă în urmă cu două săptămâni vorbeam de lipsa locurilor la ATI, astăzi lucrurile s-au înrăutăţit: avem probleme la paturile cu necesar de oxigen, în sensul că nu mai avem paturi disponibile. Am transmis reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP-n.r.), managerilor de spitale, să găsim soluţii. Şi, într-o primă fază, am solicitat Ministerului Sănătăţii să introducem Spitalul Militar în spital COVID-19. Vreau să transmit un mesaj clar populaţiei: să vină să se vaccineze. Aceasta este singura măsură ce ne stă la îndemână pentru a ne imuniza şi nu să trecem prin boală!”, a spus prefectul, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Managerii spitalelor din Dolj susţin că se confruntă zilnic cu pacienţi care vin în stare gravă sau foarte gravă şi aproape toţi bolnavii care ajung la urgenţă au nevoie de oxigen, iar ei se confruntă cu o criză a acestor locuri.

Conform datelor publicate de DSP Dolj, miercuri au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 un număr de 454 de persoane, iar marţi au fost raportate 17 decese, un număr record de morţi în judeţul Dolj de la începutul pandemiei.

Potrivit raportărilor oficiale, în Dolj sunt trei localităţi unde incidenţa infectărilor a depăşit 15 la mia de locuitori, iar în municipiul Craiova rata de infectare este de 11,36 la mie.

Imaginile dezastrului COVID din valul 4. Curtea Spitalului din Craiova, plină de mașini funerare, în timp ce rudele așteaptă să ridice trupurile (VIDEO EXCLUSIV)

Zeci de mașini funerare au ajuns, miercuri dimineață, la Spitalul de Urgență Craiova pentru a ridica trupurile a 35 de morți de COVID-19. În ultimele 24 de ore, aici au fost raportate 12 decese COVID, iar la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova au murit alte 10 persoane.

Medicii de la Spitalul de Urgență au solicitat unități frigorifice mobile, iar directorul Spitalul de Boli Infecțioase Craiova spune că astăzi (miercuri-n.r.) a fost înregistrat cel mai mare număr de morți de la începutul pandemiei. Și aici morga este plină și nu mai sunt locuri.

Mașinile funerare au ajuns încă de la primele ore ale dimineții în curtea Spitalului Județean de Urgență. Rudele deznădăjduite au venit să ridice trupurile celor care au murit din cauza virusului SARS-COV-2.

Conducerea spune că pacienții care ajung la Spitalul de Urgență vin în stare foarte gravă, iar resursele sunt limitate. Nici medicamente nu mai sunt la Craiova. Remdesivir și Tolicizumab au ajuns marți la spital, însă doar câteva flacoane.


Citește și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?