Prefectura Capitalei o CONTRAZICE pe Clotilde Armand: „Aspectele relatate nu se regăsesc în conținutul adresei”

Prefectura Capitalei o CONTRAZICE pe Clotilde Armand: Aspectele relatate nu se regăsesc în conținutul adresei
Publicat: 07/05/2024, 18:06
Actualizat: 07/05/2024, 18:10

Prefectura Capitalei infirmă declarațiile făcute de Clotilde Armand, cu privire la un document din partea instituției ce ar fi arătat că reprezentanții PSD-PNL din Consiliul Local ar fi încălcat legea privind finanțele publice. 

În decursul zilei de azi, primarul sectorului 1 Clotilde Armand a publicat pe pagina de social-media o adresă din partea instituției, despre care susține că ar fi demonstrat cum consilierii locali PSD-PNL ar fi încălcat Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice și Codul Administrativ, prin votul unor „amendamentele toxice”, ignorând Secretarul General al Sectorului 1 și Direcția de Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1.

Prefectura Capitalei a reacționat imediat cu privire la acuzațiile lansate de Clotilde Armand, precizând presupusele aspecte ce ar incrimina consilierii PSD-PNl, potrivit lui Clotilde Armand, nu se regăsesc în documentul respectiv.

„Cu privire la informația apărută pe rețelele de socializare – pagina de Facebook gestionată de doamna Clotilde-Marie Brigitte Armand, Primarul sectorului 1 al municipiului București – în legătură cu adresa nr. 3.051/23.04.2024 a Instituției Prefectului – Municipiul București, se impune efectuarea următoarelor precizări:

Adresa sus-menționată este o transpunere în practică a obligației constituționale ce revine prefectului de a verifica legalitatea actelor administrative adoptate sau emise de autoritățile administrației publice locale și de a face cunoscut autorității emitente rezultatul controlului efectuat asupra legalității actului administrativ verificat.
În cazul dat, ca în toate celelalte situații în care prefectul verifică legalitatea actelor administrative, s-a avut în vedere conformitatea actului verificat cu prevederile legii aplicabilă în materie, precum și emitentul acestuia, adică să fie în discuție un act administrativ adoptat de o autoritate a administrației publice locale, conform legii, fiind lipsită de relevanță juridică apartenența politică a inițiatorului proiectului de act administrativ sau a inițiatorilor amendamentelor prin care se aduc modificări proiectului de hotărâre supus dezbaterii și aprobării consiliului local.
Observațiile formulate în cadrul controlului de legalitate exercitat de către prefect se rezumă strict la conformitatea actului administrativ cu dispozițiile legale în vigoare.”, se arată în postarea instituției.

Prefectura Capitalei a subliniat că scopul adresei este acela de a aduce la cunoștință rezultatele controlului de legalitate, efectuat potrivit reglementărilor. În cadrul postării, Prefectura a arătat că detaliile invocate de Clotilde Armand, cu privire la o eventuală acțiune ilegală din partea consilierilor PSD-PNL, nu se regăsesc în document. De asemenea, instituția a publicat în întregime „adresa” la care face referire primarul sectorului 1, în scopul transparenței.

„În cazul adresei nr. 3.051/23.04.2024, la care face referiri doamna Clotilde-Marie Brigitte Armand, pe pagina proprie de Facebook, Prefectul Municipiului București a ales modalitatea juridică a comunicării unei solicitări către Consiliul local sector 1 București de a proceda la reanalizarea Hotărârii nr. 21/12.02.2024 în proxima ședință de consiliu, în contextul în care amendamentele la care se referă adresa în cauză conțin prevederi care pot încălca diverse dispoziții cu incidență în materie – art. 45 alin. (1), art. 49 alin. (9) din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.
Adresa nr. 3.051/23.04.2024, la care se referă doamna Clotilde-Marie Brigitte Armand, are ca rațiune de a fi, aducerea la cunoștința autorității administrației publice locale a rezultatului controlului de legalitate exercitat potrivit dispozițiilor constituționale și legale.
Pentru corecta informare a publicului, menționăm că, aspectele relatate pe rețeaua de socializare – pagina de Facebook gestionată de doamna Clotilde-Marie Brigitte Armand nu se regăsesc în conținutul adresei nr. 3.051/23.04.2024.
Mai mult, precizăm că, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, Hotărârea nr. 21/12.02.2024, act administrativ asupra căruia s-a exercitat controlul de legalitate, este în vigoare, produce efecte juridice, Prefectul Municipiului București neatacând la instanța de contencios administrativ actul administrativ mai sus-menționat.
În spiritul transparenței și corectei informări a cetățenilor, atașăm adresa Instituției Prefectului- Municipiul București nr. 3.051/23.04.2024.”

CITEȘTE ȘI:

Clotilde Armand BLOCHEAZĂ finalizarea centrului pentru copii cu autism și sindromul Down, de pe lângă Parohia Mavrogheni

Ion Cristoiu dezbate lansarea candidaturii lui Clotilde Armand: „Pentru prima dată, în 30 de ani, am avut imaginea FALSULUI unei acțiuni”

Nicușor Dan, după trimiterea în judecată a lui CLOTILDE Armand: „Ce nu înțeleg eu este de ce niște cazuri cu miză uriașă nu ajung să fie cercetate”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Îți fac direct dosar penal. ALERTĂ pentru șoferii care merg la RAR. Îți confiscă și...
Toți șoferii fac această mare greșeală. Amenda e usturătoare
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×