Premierul ceh denunță un atentat asupra vieții sale. Agresorul ar fi fost înfuriat de restricțiile anti-COVID

Premierul ceh denunță un atentat asupra vieții sale. Agresorul ar fi fost înfuriat de restricțiile anti-COVID
Premierul ceh denunță un atentat asupra vieții sale. De vină ar fi restricțiile anti-COVID / Foto: Facebook / Andrej Babiš
Publicat: 03/12/2021, 10:06

Premierul interimar al Cehiei, Andrej Babiš, a scris pe Facebook că un oponent al măsurilor anti-pandemie avea în plan să-l asasineze.

Andrej Babiš a declarat că incidentul a avut loc miercuri, 1 decembrie. Potrivit premierului, un bărbat a intrat în clădirea guvernului cu un pumnal și un pistol, dar poliția a fost vigilentă și l-a reținut pe agresor.

Premierul Babiš a declarat că gestul individului este legat de măsurile pe care guvernul le ia în contextul pandemiei.

„Facem totul pentru siguranța oamenilor. Sau nu crezi că virusul ucide oameni? Nu crezi că vaccinul te protejează?” a scris premierul Andrej Babiš pe Facebook.

Pe de altă parte, scrie g4media.ro, care citează presa cehă, poliția a anunțat că nu va oferi detalii suplimentare despre cazul tentativei de asasinat asupra premierului.

Andrej Babiš a mai fost vizat de amenințări cu moartea, după ce un bărbat a vrut să-l împuște pe el și familia lui. Poliția a asigurat paza casei premierului, iar suspectul a fost arestat ulterior în Spania și acuzat de șantaj.

„Domnul mi-a scris o scrisoare în care își cere iertare”, a spus Andrej Babiš în aprilie.

Bărbatul care a amenințat că-l va ucide pe premier a fost condamnat la o pedeapsă extrem de blândă, de doi ani de închisoare cu suspendare.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase