Președintele PNL nu știa despre intenția premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Stelian Ion: Am primit un SMS cu 2 minute înainte de declarații

Președintele PNL nu știa despre intenția premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Stelian Ion: Am primit un SMS cu 2 minute înainte de declarații
Preşedintele PNL, Ludovic Orban Foto: Alexandru Pandrea - GÂNDUL.RO
Publicat: 02/09/2021, 13:05

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că a fost „informat la alibi” de revocarea ministrului Justiției Stelian Ion, prin SMS, înainte cu două minute de anunțul oficial făcut miercuri seara de premierul Florin Cîțu. Totodată, președintele PNL susține că va avea „o discuție foarte serioasă cu premierul Florin Cîțu”, dar și o consultare cu liderii celorlalte partide din coaliție. 

Ludovic Orban a fost întrebat dacă a fost informat despre revocarea lui Stelian Ion.

”Nu cred că este bine să se ia decizii la cald, așa cum a fost decizia de azi noapte, catalizată de propunerea de revocare a unui ministru.

Am primit un sms la 21.28, cu două minute înainte de declarații. Când vă spun, vă spun că așa este! Sigur că premierul susține că m-a sunat, nu am primit niciun apel de la premierul Florin Cîțu”, a explicat președintele PNL.

Ludovic Orban a mai spus că nu a știut despre intenția premierului de a introduce pe ordinea de zi programul Anghel Saligny.

„Este premierul care reprezintă PNL.. nu cred că poate lua decizii fără să se consulte cu președintele Partidului Național Liberal. Nu am fost informat despre introducerea pe ordinea de zi a programului Anghel Saligny, am fost informat la alibi cu două minute înainte de anunț, suntem într-un punct în care care nu mai putem accepta astfel de comportamente”, a declarat Orban.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că va face tot ce e posibil pentru adoptarea programului de investiții „Anghel Saligny”, un program de 50 de miliarde de lei.

Propunerea a stârnit tensiuni în Coaliția de guvernare care au ajuns inclusiv la avertismente din partea conducerii USR PLUS Dacian Cioloș  care a declarat că va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. 

Totodată, Ludovic Orban a atras atenţia că Florin Cîţu şi USR PLUS trebuie „să înțeleagă gravitatea momentului”, care ar putea duce la pierderea majorităţii parlamentare şi la preluarea Puterii de către PSD. Președintele PNL face un apel la premier, cât și la USR PLUS, „să nu arunce în aer unitatea coaliției din motive conjuncturale”.

Citește și: Ministrul Stelian Ion: Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă ca eu să coordonez procedura de numire a șefilor de parchete

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase