FOTO | Ce prețuri sunt joi la benzinăriile din București. Unde costă motorina mai mult de 9 lei pe litru

Publicat: 10/03/2022, 12:46
Actualizat: 10/03/2022, 14:22

Joi, nicio benzinărie din București nu afișa 10 lei pe litru la carburant, așa cum s-a zvonit miercuri seară,  situație care a dus la aglomerație în mai multe stații peco, la unele dintre ele fiind cozi de sute de metri. Totuși, la benzinăriile MOL din Capitală, prețul la motorină a depășit 9 lei pe litru.

La benzinăriile Petrom din București, benzina și motorina aveau joi dimineață același preț, respectiv 7,99 lei litrul.

Cel mai scump carburant este la benzinăriile MOL, unde benzina costa 8,46 lei litrul, iar prețul la motorină a sărit de 9 lei, respectiv 9,08 lei litrul.

La benzinăriile OMV din București, benzina cost între 8,05 și 8,69 de lei, iar motorina, între 8,28 și 8,77 lei litrul.

Cât costă benzina la Lukoil

La benzinăriile Lukoil din București, prețurile erau, joi, urmptoarele:

  • Motorina costa între 7,98 de lei și 8,34 lei pe litru
  • Benzina costa 8,69 lei per litru

Nicolae Ciucă: „Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia țării”

O ședință de urgență a avut loc la Guvern, joi dimineața, pe tema prețului carburanților. Șefa ANAF, șeful Consiliului Concurenței, șeful ANPC și Ministrul Economiei au fost convocați de premierul Nicolae Ciucă.

„Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii și economia. Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România e o țară sigură, garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere din România. Am cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”, a spus premierul, la finalul discuțiilor.

Consiliul Concurenței monitorizează piața carburanților

Consiliul Concurenței a transmis că monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care preturile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică. Informarea a fost trimisă după ce, miercuri, mai multe stații de alimentare cu combustibili au fost luate cu asalt de șoferii speriați de o eventuală creștere uriașă sumelor pe care trebuie să le scoată din buzunar la pompă.

Foto: Alexandra Pandrea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase