Primarii de sectoare sar la gâtul lui Nicușor Dan. Radu Mihaiu: „Ne cad copacii în cap”

Primarii de sectoare sar la gâtul lui Nicușor Dan. Radu Mihaiu: „Ne cad copacii în cap”
Primarii de sectoare sar la gâtul lui Nicușor Dan. Radu Mihaiu: „Ne cad copacii în cap” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 20/09/2022, 08:30

Vântul puternic care a lovit Capitala în ultimele zile a făcut prăpăd pe bulevarde și străzi, cu o mulțime de copaci doborâți și numeroase incidente. Cum toaletarea arborilor rămâne o problemă ignorată de autorități, primarii de sectoare au început să-l „bombardeze” cu mesaje pe Nicușor Dan, acuzat că nu-l interesează situația.

Este și cazul edilului din Sectorul 2. Radu Mihaiu atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că „ne cad copacii în cap” prin oraș, iar PMB nu ia absolut nicio măsură.

Radu Mihaiu: „Pomii din București nu sunt îngrijiți”

Primarul Sectorului 2 critică Primăria Capitalei pentru că refuză să dea aviz pentru toaletarea sau defrişarea copacilor cu probleme.

„Am trimis către PMB 1.328 cereri de aviz de defrişare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri.

Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din Bucureşti nu sunt îngrijiţi corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscaţi nu au fost defrişaţi). E valabil în tot oraşul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări”, a scris, luni seară, pe Facebook, primarul Radu Mihaiu.

„Am trimis către PMB 1.328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri. Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranţă pentru locuitorii din Bucureşti” – Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 arată că a solicitat „în nenumărate rânduri” primarului general al Capitalei să vină cu o soluţie la problema copacilor îmbătrâniți și/sau uscați. Reacția PMB? „Deocamdată, primim doar promisiuni. E o situaţie urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece, riscul unor prăbuşiri de copaci creşte considerabil”.

Duminică, 18 septembrie, în București a bătut vântul foarte puternic (ANM a emis cod portocaliu!), iar echipajele ISU au intervenit în 125 de cazuri, multe fiind pentru îndepărtarea copacilor căzuţi peste mașini.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase