Primarul din Ştefănești, acuzat că ar fi violat o fetiță de 12 ani, s-a autotsuspendat din PNL

Primarul din Ştefănești, acuzat că ar fi violat o fetiță de 12 ani, s-a autotsuspendat din PNL
Un apropiat al primarului din Stefanestii de Jos, acuzat de viol în formă continuată. Bărbatul a fost arestat / Ionel Robert Ștefan - Foto: Facebook
Publicat: 12/06/2021, 18:09
Actualizat: 12/06/2021, 18:11

Ionel Robert Ștefan, primarul comunei ilfovene Ștefăneștii de Jos, acuzat că ar fi abuzat sexual o fetiță de 12 ani, a anunțat că se autosuspendă și renunță la calitatea de membru al Partidului Național Liberal, până la clarificarea situației.

„Mă autosuspend din partid și să renunț la calitatea de membru al Partidului Național Liberal, a scirs Ionel Robert Ștefan pe Facebook.

El spune că a cerut un test poligraf și un test ADN și își va declara nevinovăția.

„Pe fondul informațiilor complet neadevărate care circulă despre mine în spațiul public, deși mă declar nevinovat, am decis să mă autosuspend din partid și să renunț la calitatea de membru al Partidului Național Liberal până la clarificarea situației.

Este o decizie grea, dar imperativă, întrucât nu îmi doresc să aduc în niciun fel prejudicii de imagine partidului meu. Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția. Probele vor demonstra asta, pentru că am solicitat un test poligraf și un test ADN care vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează despre mine în spațiul public.

Sunt convins că se va face dreptate iar numele meu va fi reabilitat, dar în niciun caz justiția nu ar trebui să se facă la televizor. Ar trebui să lăsăm magistrații să își facă treaba, fără presiuni de acest fel. Dosarul este în desfășurare, nu pot comenta mai multe, aștept finalizarea lui”, a scris edilul.

Robert Ștefan este bănuit că ar fi violat o fetiță de 12 ani, în perioada 2017-2019.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că în primăvara lui 2018, într-o seară în care primarul Ștefan se afla la o petrecere organizată pe malul lacului pe care îl administrează în Dascălu, doi cunoscuți au adus o fetiță care era bătută și fusese deja violată. Cu toate că era foarte speriată și plângea, primarul ar fi siluit-o, la rândul lui, iar chinurile fetei s-ar fi repetat de mai multe ori.