Primarul Sectorului 2: „Pasajul de la Doamna Ghica începe în sfârșit să arate a pod” / Ție cum ți se pare că arată acum șantierul?

Primarul Sectorului 2: „Pasajul de la Doamna Ghica începe în sfârșit să arate a pod” / Ție cum ți se pare că arată acum șantierul?
Foto: Radu Mihaiu / Facebook
Publicat: 11/10/2022, 16:24
Actualizat: 11/10/2022, 16:26

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, precizează că lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica sunt în grafic, iar la jumătatea lunii noiembrie ar putea fi finalizată prima etapă din montajul tablierului metalic. Edilul nu avansează însă un termen pentru darea în trafic a pasajului.

„Pasajul de la Doamna Ghica începe în sfârșit să arate a pod. Primele bucăți din tablier au fost puse pe poziții. Primăria Sectorului 2 e la zi cu plățile conform protocolului pe care îl avem cu Primăria Generală. Am achitat săptămâna trecută 50% din lucrările recepționate și suntem pregătiți să asigurăm în continuare fluxul financiar așa cum ne-am asumat.

Termenul de finalizare pentru primul segment este jumătatea lunii noiembrie, dar sunt optimist că putem mai bine de atât și că la final de octombrie încheiem prima etapă din montajul tablierului”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu care a postat și o fotografie de la fața locului.

Potrivit edilului, traficul din intersecția de la Doamna Ghica va fi deviat pentru montajul celui de-al doilea segment de tablier.

„Deocamdată lucrările merg conform planurilor”

„Consider că montajul primului segment trebuie să fie un antrenament pentru al doilea care va genera mult mai mult deranj în intersecție. Pentru montajul segmentului 2 traficul în mijlocul intersecției va trebui deviat. Astfel că suntem obligați să scurtăm timpii de lucru la maximul posibil.

Deocamdată lucrările merg conform planurilor și facem tot posibilul să finalizăm cât se poate de repede pentru a elibera carosabilul, dar și pentru a fi mai aproape de încheierea acestui obiectiv de investiții”, a mai precizat Radu Mihaiu.

Pe de altă parte, Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructură, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că pe Pasajul de la Doamna Ghica se va circula tocmai din toamna anului viitor, în ciuda faptului că Nicușor Dan anunța finalizarea acestui proiect la sfârșitul acestui an.

„Ce să finalizeze primarul la sfârșitul acestui an?”

Este foarte dificil (sudarea bucăților de tablier), există o anumită tehnologie de sudare, și cel mai important, cu anumiți sudori, care sunt specializați. Avem și în România, dar nu se găsesc, unii sunt plecați, alții sunt antamați la proiecte precum Podul de la Brăila (…)

În mod normal, partea de structură a podului, cum ar fi sudatul, va fi gata în vară. Ce să finalizeze primarul la sfârșitul acestui an? Pentru că acum au venit bucățile de tablier și trebuie să fie sudate. Podul propriu-zis ar trebui să fie gata anul viitor la sfârșitul verii. Este destul de complicat acolo, pentru că este și trafic (..) Anul viitor în toamnă ar trebui să circulăm pe el”, a precizat Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructură, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete