Prințul Harry și Meghan Markle nu i-au cerut Reginei Elisabeth II permisiunea să folosească numele Lilibet, susțin surse din Palatul Buckingam

Prințul Harry și Meghan Markle nu i-au cerut Reginei Elisabeth II permisiunea să folosească numele Lilibet, susțin surse din Palatul Buckingam
Publicat: 09/06/2021, 10:10

Regina Elizabeth II nu a fost consultată de ducele și ducesa de Sussex despre numirea fiicei lor Lilibet, a declarat pentru BBC o sursă a Palatului.

O sursă apropiată prinţului Harry şi lui Meghan Markle a spus că el a vorbit cu regina înainte de naşterea copilului şi că „ar fi menţionat” numele. Dar o altă sursă a Palatului a spus că regina nu a fost „întrebată niciodată” despre utilizarea numelui, potrivit BBC.

Relația dintre cuplu și Familia Regală  a ţinut prima pagină a ziarelor în ultimele luni.

Weekendul trecut, cuplul a anunţat naşterea fiicei Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor într-un spital din Santa Barbara (California).

Numele „Lilibet” este plin de istorie personală pentru Majestatea Sa

Porecla a fost inventată atunci când prințesa Elisabeta era doar un copil mic și nu-și putea pronunța propriul nume în mod corespunzător. Bunicul ei, regele George al V-lea, a numit-o cu afecțiune Lilibet, imitând încercările ei de a-și spune numele.

Ea și-a semnat numele ca Lilibet pe coroana funerară pentru unul dintre prietenii ei cei mai apropiați, Earl Mountbatten. Răposatul soț al reginei, ducele de Edinburgh, a numit-o și ea cu porecla.

După naşterea strănepoatei, a fost considerat că prinţul Harry şi Meghan Markle au vorbit cu regina despre alegerea numelui. În presă au apărut articole în care prieteni ai cuplului erau citaţi ca spunând că prinţul Harry a cerut permisiunea bunicii lui.
The Times a scris că regina fusese informată de Harry legat de nume. O sursă apropiată ducilor de Sussex a declarat pentru BBC că prinţul Harry a discutat cu regina înainte de naştere, afirmaţie contestată de atunci de Palat.
Lilibet Diana este al 11-lea strănepot al reginei Elizabeth II şi sora mai mică a lui Archie, care are acum vârsta de 2 ani.
Al doilea prenume al ei este un omagiu adus mamei prinţului Harry, prinţesa Diana, care a murit în 1997. Prinţesa Charlotte, fiica prinţului William şi a lui Kate Middleton, este botezată şi Diana şi Elizabeth.
După naşterea ei, Palatul Buckingham a spus că regina şi alţi înalţi oficiali au fost informaţi şi că sunt „încântaţi de veste”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase