Prognoza Accuweather pentru luna aprilie 2022: Ninge de Paște în București?!

Prognoza Accuweather pentru luna aprilie 2022: Ninge de Paște în București?!
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/03/2022, 11:33

Meteorologii Accuweather au prezentat prognoza meteo pentru luna aprilie 2022, lună în care sărbătorim Paștele.

Deși a început primăvara, aceasta nu a venit cu temperaturile la care ne așteptam, ci, mai degrabă, cu precipitații, vânt puternic și temperaturi scăzute.

Spre exemplu, pe 1 martie, vremea din Capitală a fost închisă, rece și, la fel ca în alte regiuni ale țării, s-au înregistrat ninsori.

Iar acest scenariu ar urma să continue, potrivit meteorologilor, și în prima parte a lunii aprilie.

Astfel, conform specialiștilor Accuweather, de la începutul și până la jumătatea lunii aprilie, încă se vor înregistra ninsori în unele regiuni ale țării, inclusiv în Capitală. Pe lângă ninsori, se vor înregistra, pe alocuri, și ploi, arată prognoza meteo.

Abia spre finalul lunii, temperaturile ar urma să semene cu cele cu care suntem obișnuiți în timpul primăverii, ajungând la valori normale, specifice acestei perioade.

La începutul lunii, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice și nordice.

Prognoza meteo de Florii și de Paște

Anul acesta, Floriile sunt sărbătorite pe data de 17 aprilie, în același timp cu Paștele catolic, iar specialiștii Accuweather atrag atenția că, spre exemplu, în București, sunt prognozate ninsori începând din data de 14 aprilie, astfel că, cel mai probabil, credincioșii ortodocși și catolici ar putea avea zăpadă de Florii, respectiv Paște.

Astfel, meteorologii nu exclud posibilitatea ca ninsorile și vremea urâtă să se extindă până pe 17 aprilie.

O săptămână mai târziu, însă, de Paștele ortodox, care anul acesta este sărbătorit pe 24 aprilie, vremea va fi mai frumoasă.

Astfel, de Paștele ortodox, meteorologii Accuweather se așteaptă la vreme frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 21 de grade Celsius.

Sursa: Accuweather
Sursa: Accuweather

De altfel, începând de la acea dată, aspectul vremii se va îmbunătăți considerabil, iar temperaturile vor fi în limitele normale pentru acea perioadă.