Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până în data de 18 octombrie

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până în data de 18 octombrie
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 21/09/2021, 09:57
Actualizat: 21/09/2021, 09:59

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, mai precis până în data de 18 octombrie.

Precipitațiile vor fi reduse, în această perioadă, iar temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale în următoarele două săptămâni, apoi revin la normal.

Prognoza meteo în intervalul 21 – 27 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale și nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în nord-vestul teritoriului. Excepție vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.

Prognoza meteo în intervalul 27 septembtrie – 4 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo în intervalul 4 – 11 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo în intervalul 11 – 18 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.


CITEȘTE ȘI: