Psihiatru, mesaj dur pentru anti-vacciniști: „De ce n-aș avea voie să fac și COVID?”

Redactor:
Mihai Georgescu
Psihiatru, mesaj dur pentru anti-vacciniști: „De ce n-aș avea voie să fac și COVID?”
Psihiatrul Gabriel Diaconu. Foto: Facebook

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu are un mesaj dur pentru anti-vacciniști. El îi critică pe cei care nu vor să se imunizeze, în stilul propriu.

Redăm integral mesajul medicului, postate pe pagina sa de socializare în care critică vehement anti-vacciniştii:

„Săptămâna aceasta, undeva nu se ştie unde, o persoană a primit doza de vaccin anti-COVID cu numărul 1.000.000.000. Pentru cei care nu ştiu să numere, un miliard. Un miliard de injecţii, un miliard de oameni, un miliard de suflete. Este, din păcate, mult prea puţin. Este mult prea puţin să convingi unii oameni. Îţi spun că ei nu o vor face. Îţi spun că preferă să mai aştepte.

„De ce n-aș avea voie să fac și COVID?”

Unii, mai elegant, o iau cu drepturile omului şi caracterul benevol. Am voie să beau şi să fumez, de ce n-aş avea voie să fac şi Covid dacă aşa vreau. De parcă au trăit sub o piatră în ultimul an. Se întâmplă astfel de lucruri şi celor mai luminaţi, mai citiţi. O sminteală care îi face să exclame, ca Sartre la porţile Parisului pe când se apropia armata germană, că “nu s-au simţit niciodată atât de liberi”. Unii anterior prinşi în mâlul obedienţei deodată găsesc resursa internă şi ţipă, catarctic, ei uite că eu nu ma vaccinez, ce poţi să-mi faci?

Şi adevărul e că nu ai ce să le faci. Puterea prostiei omeneşti domneşte peste tot Nu cred să fie casă în care să nu fie o poveste cu vreun bunic, părinte, un frate sau o soră care au murit de proşti ce au fost. Oameni care au stat şi, în timp ce-i implorau, în lacrimi, ceilalţi, ei nu s-au dus la doctor. Sau alţii care au refuzat să ia medicamente prescrise. Alţii care au insistat că ei ştiu mai bine, deci au muncit, mâncat, băut, deci au murit ca proştii.

Mai sunt şi alte case unde au murit copii prin accident, prin neglijenţă, prin deznodământ stupid al aceleiaşi prostii. Unii care s-au intoxicat cu fum de la sobă. Alţii care au căzut în puţ, sau latrină. Alţii care s-au înecat la baltă. Ori s-au suit pe vagoane şi s-au electrocutat. Sau i-a călcat maşina. Puterea prostiei omeneşti domneşte peste tot. Reglementează lumi. De ce-ar fi diferit aici, de ce ne-am comporta altfel acum? Unii vor spune pentru că suntem egoişti. Până la urmă dacă nu vrea prostul să se vaccineze foarte bine, dar dacă dincolo de el e altul vulnerabil hai să vorbeşti cu prostul, măcar să facă o faptă bună.

„Prostia este o deprindere!”

Alţii vor spune că orice viaţă contează, prostia e o deprindere deci nu-i un defect, e o suferinţă întrucâtva rezolvabilă, la fel cum e cea dată de lipsa apei menajere sau a alfabetizării. Drept urmare evident că vei pleda pentru vaccinarea tuturor.

Democraţia este pentru toată lumea Îmi place paradoxul moral în care trăiesc unii, când vine vorba de săraci, de debili, de unii care sigur nu sunt ca ei. E despre drepturi, dom’ne – zic eleganţii. Lasă-i să aleagă! Suntem liberi! Să procedezi altfel e dictatură!

Dar era dictatură când l-ai scos pe omul ăla din casă aproape mort iarna că nu-şi aerisise casa? Ar trebui să lăsăm legea firii să se ocupe de fiecare om? Asta e civilizaţie la voi? Sub fiecare astfel dârz apărător al democraţiei zace un mizantrop feroce deghizat care se bucură când vede un prost cum se dă de-a berbeleacul.

„Câtă imbecilitate!”

Măcar că poate să zică: ai văzut? Păi dacă ai fost prost, democraţia nu e pentru toată lumea! Dar democraţia este pentru toată lumea! La fel şi dreptul la apă potabilă, la hrană şi la adăpost, la servicii medicale şi la minimă îngrijire.

Câtă imbecilitate poate zăcea încât să ignori dimensiunea umanitară a unei campanii de vaccinare?

Dar dacă în loc de vaccinuri ar fi pâine ai accepta? A propos, şi pâinea are reacţii adverse. În Sâmbăta Mare văd oameni mai ticăloşiţi ca niciodată, sărbătorind mâine sacrificiul Altuia pentru ei. Nimic nu s-a schimbat în 2000 de ani. Am rămas la fel de convinşi că nouă nu ni se aplică legile fizicii”, a declarat Gabriel Diaconu.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide