Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după declarațiile vicepremierului polonez: ”Politica Poloniei este anti-rusă!”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după declarațiile vicepremierului polonez: ”Politica Poloniei este anti-rusă!”
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului | Foto - Profimedia Images
Publicat: 04/04/2022, 14:05
Actualizat: 04/04/2022, 20:51

Jaroslaw Kaczynski, vicepremierul Poloniei – liderul Partidului Lege şi Justiţie, aflat la guvernare – a declarat că ţara sa este dispusă să găzduiască focoase nucleare americane, iar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, consideră că politica dusă de Polonia poate fi etichetată drept ”anti-rusă”.

Totodată, Vicepremierul Poloniei a pledat și pentru creşterea cu 50% a numărului militarilor americani  transferați în Europa pentru consolidarea flancului estic al NATO.

”Practic, ar avea sens să extindem prezenţa nucleară pe flancul estic”, a spus Kaczynski într-un interviu acordat pentru ediţia duminicală a cotidianului german Die Welt. Vicepremierul Poloniei și-a nuanțat, totuși, declarația, precizând că o astfel de iniţiativă ar trebui să pornească de la Washington şi că, deocamdată, această posibilitate ”nu este luată în calcul în mod activ”.

Jaroslaw Kaczynski a cerut, de asemenea, crearea unui nou centru de comandă NATO în Polonia.

Dmitri Peskov: ”Îngrijorare profundă”

În replică, Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului – a transmis că o astfel de declarație ar putea duce la ”o escaladare continuă a tensiunilor pe continent”.

”Acțiunile propuse, desigur, pot duce la o escaladare suplimentară a tensiunii pe continent”, a declarat Dmitri Peskov, luni, în timpul unei conferințe de presă, citat de TASS.

Potrivit purtătorului de cuvânt, politica dusă de conducerea Poloniei – în ultima perioadă – ”provocă îngrijorare profundă, politica fiind anti-rusă”.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult