Zelenski nu crede în promisiunile Rusiei: ”Există o acumulare de trupe rusești pentru noi lovituri în Donbas. Nu credem pe nimeni, nicio frază frumoasă”

Zelenski nu crede în promisiunile Rusiei: ”Există o acumulare de trupe rusești pentru noi lovituri în Donbas. Nu credem pe nimeni, nicio frază frumoasă”
Volodimir Zelenski – președintele Ucrainei | Foto - Profimedia Images
Publicat: 31/03/2022, 12:49

În pofida faptului că Ministerul Apărării al Federației Ruse a transmis că ”activitatea militară” va fi redusă ”drastic”, Volodimir Zelenski – președintele Ucrainei – avertizează că există semnale clare care anticipează un atac în forță al rușilor în regiunea Donbas.

Zelenski este sceptic în ceea ce privește promisiunile făcute de Rusia, potrivit cărora vor fi reduse atacurile împotriva Kievului, specificând și că nu crede în ”fraze frumoase”.

”Nu credem pe nimeni, nicio frază frumoasă”, a spus Zelensky într-un mesaj video ”Există o acumulare de trupe rusești pentru noi lovituri în Donbas și ne pregătim pentru asta. Vom lupta pentru fiecare metru al pământului nostru”, a mai spus președintele Ucrainei, citat de The Moscow Times.

Moscova, obligată să își schimbe strategia

Forțele ruse au fost, practic, umilite de o rezistența acerbă ucraineană, la care nu se așteptau, iar strategii militari care urmăresc conflictul din Ucraina sunt de părere că Moscova este forțată să regândească orice ambiție de a jefui capitala sau de a răsturna guvernul de la Kiev, ales democratic.

Experții militari cred, totodată, că – ținând cont de miile de soldați ruși uciși de la începutul invaziei în Ucraina și de miile de răniți –  Kremlinul va trebui să renunțe la eforturile de a avansa simultan, de-a lungul mai multor axe, în nord, est și sud.

Există din ce în ce mai multe indicii conform cărora acțiunile militare se vor concentra pe regiunea Donbas, chiar dacă bombardamentele de la distanță, asupra altor orașe ucrainene, continuă.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult