Purtătorul de cuvânt al Kremlinului mută ”vina” peste Ocean: ”SUA nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin, nu înțeleg stilul nostru de lucru”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului mută ”vina” peste Ocean: ”SUA nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin, nu înțeleg stilul nostru de lucru”
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului | Foto - Profimedia Images
Publicat: 31/03/2022, 14:02

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a ajuns la concluzia că totul ar putea fi rezolvat – inclusiv conflictul din Ucraina – dacă SUA ar înțelege care este sistemul de lucru la Kremlin. În ultimă instanță, Peskov transmite că, tocmai din cauza acestei lipse de înțelegere, consecințele pot fi grave în perspectivă.

După ce oficiali ai SUA au declarat că este foarte posibil ca Vladimir Putin să primească informații eronate din partea staff-ului său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a intervenit în scenariu și a declarat că există o îngrijorare la Kremlin din cauza unor astfel de declarații.

Rușii au propriul ”stil de lucru”, a spus Peskov, iar Departamentul de Stat și Pentagonul nu reușesc să ”citească” un astfel de stil. Mai mult, nici acțiunile lui Vladimir Putin nu sunt înțelese așa cum ar trebui, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

”Aceasta este o sursă a îngrijorării noastre. Se pare că nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu știu ce se întâmplă cu adevărat la Kremlin. Pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin. Nu îl înțeleg pe președintele Vladimir Putin”, a spus Peskov în timpul unei conferințe de presă care s-a desfășurat joi.

”Ei nu înțeleg mecanismul de luare a deciziilor”

Există un mecanism de luare a deciziilor la Kremlin, a insistat Dmitri Peskov, numai că respectivul mecanism nu este ”înțeles” de SUA. În consecință, ”stilul de lucru” al rușilor rămâne o ”taină” nedezlegată.

Totuși, Peskov s-a ferit să ofere explicații suplimentare referitoare la acest ”mecanism de luare a deciziilor” care este implementat la Kremlin.

”Ei nu înțeleg mecanismul de luare a deciziilor. Ei nu înțeleg stilul nostru de lucru”, a mai spus Peskov, citat de Interfax.

O astfel de situație regretabilă ar avea drept consecință și ”îngrijorarea” permanentă a Rusiei, fiind vorba despre o ”totală de înțelegere” și de ”decizii eronate” sau ”imprudente”.

”Nu doar că regretăm acest lucru. Aceasta este o sursă a îngrijorării noastre. Deoarece o astfel de lipsă totală de înțelegere este motivul pentru care deciziile eronate, imprudente sunt luate cu consecințe foarte rele”, a conchis Dmitri Peskov.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult