EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”
Publicat: 24/10/2023, 11:50
Actualizat: 24/10/2023, 11:55

Joi, 26 octombrie 2023, va avea loc o nouă ședință a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1. Clotilde Armand, edilul sectorului, ”plusează” în perspectivă și îi acuză pe consilierii locali liberali și social-democrați că blochează proiecte de sute de milioane de lei și ”aleargă după sinecuri”, iar interesele locuitorilor din sector nu ar fi prioritare pentru aceștia. Replica viceprimarului liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb, nu a întârziat să apară, aceasta devoalând și campania de denigrare orchestrată de Clotilde Armand.

Clotilde Armand a prezentat, pe pagina sa de Facebook – locul de unde ”administrează” sectorul și face ”exerciții de imagine”, așa cum spun adversarii săi politici – și o listă a unor proiecte care, de-a lungul timpului, au fost blocate, printre acestea aflându-se reabilitarea Teatrului Masca, ansamblul de locuințe sociale Odăi, înlocuirea a 891 de ascensoare sau montarea de panouri fotovoltaice pe 8 unități de învățământ din sector.

”Mă uit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 26 octombrie, și văd că zeci de investiții, de sute de milioane de lei, au fost blocate în mod repetat de consilierii PNL și PSD. Nu pot să înțeleg de ce nu vor reabilitarea Teatrului Masca, să facem Piața 1 Mai modernă, să avem locuințe pentru tineri- construite din bani europeni, sau să înlocuim ascensoarele vechi din blocurile ridicate în perioada comunistă, nu vor străzi, nu vor să tragem apă și canal în cartierele nou construite, nu vor nimic pentru comunitatea locală.

Îi interesează doar politica, sinecurile – o parte dintre ei s-au angajat deja prin cabinetele ministeriale și au contracte cu firmele de casă. Repet, vorbim de investiții de sute de milioane de lei”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de socializare.

”Sunt obișnuită cu campania de denigrare a consilierilor locali PNL, o rutină a Primarului Sectorului 1”

La solicitarea Gândul, Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei, a declarat, în exclusivitate, că primarul Clotilde Armand nu face altceva decât să arunce vina pe umerii altora, explicând că această ”nepricepere” a edilului întregește un tablou alarmant.social

Ramona Porumb se declară, de altfel, obișnută cu această campanie de denigrare a consilierilor locali liberali, transformată într-o ”rutină” a primarului Clotildee Armand.

Dacă s-ar apuca cu adevărat de treabă și ar demara toate proiectele votate de Consiliul Local, primarului Sectorului 1 nu i-ar ajunge execedentul pe care l-a acumulat în acest mandat pentru finalizarea lor. Dar este mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta.

Sunt obișnuită cu campania de denigrare a consilierilor locali PNL, o rutină a Primarului Sectorului 1 și a staff-ului de care este înconjurată, însă mai departe de victimizarea permanentă pe Facebook, cetățenii din Sectorul 1 trebuie să știe realitatea.

Iar realitatea este următoarea: consilierii locali PNL au votat toate proiectele care au îndeplinit condițiile de legalitate, privind dezvoltarea Sectorului 1. Excedentul bugetar pe care Primarul Sectorului 1 încearcă să-l pună în cârcă consilierilor locali nu poate fi reținut, dintr-un motiv foarte simplu.

Există deja hotărâri de Consiliu Local, fie din administrația trecută, fie din prezentul mandat care oferă posibilitatea terminării obiectivelor de investiții ca Teatrul Excelsior, reabilitarea ascensoarelor sau finalizarea reabilitării blocurilor din Sectorul 1, stații de încărcare electrice, platforme de colectare selectivă, precum și alte zeci de hotărâri care ar dezvolta Sectorul1 și ar rezolva nevoile cetățenilor, trebuie doar să le puna în aplicare”, precizează Ramona Porumb, în exclusivitate pentru Gândul.

”Primarul Sectorului 1, deși au trecut 3 ani de mandat, nu are încă o Strategie de dezvoltare a Sectorului!”

Ramona Porumb explică motivul pentru care Clotilde Armand îi acuză pe consilierii locali PNL de ”blocaje”. Edilul dorește ”majorarea indicatorilor tehnico-economici (mai mulți bani)”, cu toate că – încă din primele zile ale mandatului de primar – ”a anulat licitațiile pornite de fostul primar (pe motiv de prețuri exagerate)”.

În consecință, Clotilde Armand vrea să demareze aceleași proiecte, dar cu fonduri mult mai mari, iar inițiativele consilierilor liberali au fost respinse, de fiecare dată, din motive… politice.

”De ce nu o face?! Dintr-un simplu motiv. Dorește majorarea indicatorilor tehnico-economici (mai mulți bani) deși, în primele zile de mandat, a anulat licitațiile pornite de fostul primar (pe motiv de prețuri exagerate) pentru fix obiectivele pe care acum dorește le demareze cu fonduri considerabil mai mari.

Poate își amintește Primarul Sectorului 1 , deși au trecut 3 ani de mandat, nu are încă o Strategie de dezvoltare a Sectorului 1? O strategie care ar fi trebuit -i stabilească nevoile Sectorului 1. Sectorul 1 are nevoie de noi unități de învățământ, de locuri de parcare subterane, de spații de recreere amenajate corespunzător, de locuințe sociale, de o dezvoltare bazată pe multicentrism economic și cultural, care crească mobilitatea în sector.

Pentru toate aceste obiective, consilierii locali PNL au formulat amendamente la buget, alocând sumele necesare. Ce s-a întâmplat? Nimic! Primarul și Aparatul de specialitate nu au inițiat nicio hotărâre în acest sens, motivul fiind acela că inițiativa este a consilierilor PNL, pe care acum îi acuză de blocaje. Parcă am mai auzit la un moment dat acest argument. amintiți?!”, întreabă Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1.

Administrația se face în teren, pentru oameni, nu în online…”

Viceprimarul Sectorului 1 îi recomandă lui Clotilde Armand, în ultimă instanță, ”să se apuce de treabă” și să înceapă această modernizare despre care vorbește permanent chiar cu străzile de pămâne din sector, așa cum a promis, de altfel, în campania electorală.

”Referitor la modernizarea infrastructurii rutiere, solicit Primarului Sectorului 1 înceapă modernizarea cu străzile de pământ din Sectorul 1, așa cum a promis în compania electorală.

În acest context, consilierii locali PNL – îi reamintesc primarului Sectorului 1 – au votat toate proiectele de modernizare de străzi care necesitau această intervenție. Are baza legală, are buget, se apuce de treabă.

Administrația se face în teren, pentru oameni, nu în online cu un singur scop, PR”, încheie Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Dinu Gheorghe, consilier PNL S1: ”Oamenii numiți de Clotilde Armand BLOCHEAZĂ campania de combatere a consumului de droguri în școli”

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

Alexandru Petrescu, mesaj pentru Clotilde Armand: ”Amendează-te singură, n-ai luat măsuri pentru a nu perturba pietonala lui Nicușor Dan”

Clotilde Armand, trasă pe dreapta de polițiștii de la Rutieră. Cu ce viteză circula edilul Sectorului 1

Dan Podaru (PNL S1) o acuză pe Clotilde Armand și cere o ANCHETĂ la Centrul Sf. Iosif: ”Copiii au acces la droguri”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator