Radu Opaina, despre București: „Noi suntem copie fidelă a Moscovei. La ei funcționează tot așa. Același sistem de termoficare greu, scump” | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 18/10/2022, 10:30
Actualizat: 18/10/2022, 11:19

Radu Opaina, director al Federației Asociațiilor de Proprietari din România, și fost director al RADET, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Bucureștiul este „copie fidelă a Moscovei”, în ceea ce privește sistemul de termoficare.

„Singurul oraș care poate fi exemplificat pozitiv este Beiușul. Sunt niște oameni acolo care au înțeles, de vreo 20 de ani, că se poate lua apa caldă din pământ, geotermală, și se poate folosi la încălzirea și la apa caldă a populației, și prețul este de 100 de lei, față 900 de lei cât este în București. Acolo, oamenii sunt fericiți, au și apă caldă și căldură, și este și ieftină. În restul țării este ca în București, pentru că toată lumea se aliniază la București.

Pânza de apă termală pleacă dinspre Beiuș și coboară spre București (…) Poți să acoperi tot Bucureștiul, dacă forezi la doi kilometri”, a precizat Radu Opaina în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi urmărită AICI:

Potrivit lui Radu Opaina, sistemul de termoficare din București este copiat după cel din Moscova.

„Noi suntem copie fidelă a Moscovei. La ei funcționează tot așa. Același sistem, greu, scump, prost”, a precizat Radu Opaina în cadrul emisiunii cu Gândul la București.

„Ori vor lua foc blocuri, ori vor bubui apartamente”

Acesta a mai declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că în cazul în care sistemul de termoficare va ceda, în Capitală, la iarnă, bucureștenii ar putea recurge la improvizații, care pot fi extrem de periculoase.

„Am fost director RADET trei luni de zile și m-am lămurit cu ce se întâmplă în sistem, și dovada este că am ajuns aici unde am ajuns, într-o situație foarte critică și foarte grea, foarte gravă, iar cine este expus acestor situații va îngheța de frig, iar dacă nu va îngheța de frig,  ori va lua foc blocul, ori va bubui apartamentul”, a declarat Radu Opaina în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase