Raed Arafat, despre organizarea marilor festivaluri de muzică în 2021: „A ieșit unul să comenteze că Arafat nu se pricepe la industrie, doar la medicină…”

Raed Arafat, despre organizarea marilor festivaluri de muzică în 2021: „A ieșit unul să comenteze că Arafat nu se pricepe la industrie, doar la medicină...”
Raed Arafat, despre organizarea marilor festivaluri de muzică în 2021: „A ieșit unul să comenteze că Arafat nu se pricepe la industrie, doar la medicină...”
Publicat: 08/02/2021, 07:01

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat că marile festivaluri din acest an, precum Neversea și Untold, s-ar putea să nu se țină pentru că nu va fi permis un număr de zeci de mii sau de sute de mii de oameni, ci doar de 100 sau 150 de persoane.

Arafat a spus, duminică seara, la Antena 3, preluat de Adevărul.ro, că unii organizatori de festivaluri au început să vândă bilete la evenimente, deși nu știm cum va evolua pandemia.

„A ieșit unul și a zis că Arafat…”

„S-a supărat pe mine cineva că am zis, atenţie că nu e sigur că veţi putea organiza concerte cu zeci de mii de oameni şi imediat a ieşit unul să comenteze de la Cluj că Arafat nu se pricepe la industrie, mă pricep mai mult la medicină, aşa este, e adevărat. Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară şi o să ajungem la faza în care din nou o să iasă discuţii, scandal, cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele, cine o să facă asta…(…) Ei trebuie să anunţe oamenii că e pe riscul lor”, a afirmat Arafat.

Arafat a spus că până la vară se poate ajunge la o creștere din punct de vedere a situației epidemiologice.

„Nimeni nu poate să dea un răspuns concret acum şi răspunsul o să fie cum evoluăm. Noi nu ştim cum evoluăm, s-ar putea să ne trezim cu o creştere şi cu un vârf nou, nu ştie nimeni. Riscul se asumă. Noi trebuia să fim corecţi şi să spunem atenţie şi asta este. (…) La festivaluri mari dacă vinzi 10, 20, 50, 100 de mii de bilete şi ne trezim că nu putem să organizăm festivalul cu 300 de mii de oameni în câteva zile”, a mai transmis şeful DSU.

„Nimeni nu poate să garanteze că astfel de festival poate să aibă…eu sper, dar nici măcar procente nu putem să dăm. Dacă întrebaţi colegii de la INSP, colegii de oriunde despre aşa ceva o să spună că e prea devreme, nu pot să vă spun nimic. Cine decide îşi asumă acest lucru, nu ai cum să îmi noi o facem şi apoi să începem să ne certăm cu o lună înainte că voi de ce nu ne lăsaţi. Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment încă nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile, dar pentru că este probabil că nu vom putea să permite un număr mai mare decât 100 de oameni sau 150 sau 50 să desfăşoare o activitate împreună. Asta e problema”, a mai spus Arafat.

Mesaj de la organizatori

Directorul de comunicare al festivalurilor Neversea și Untold, Edy Chereji, a scris pe Facebook, că este îngrijorat de aceste afirmații.

Am fost tot timpul un partener al autorităţilor, am respectat şi am îndrumat oamenii să respecte toate măsurile în toată această perioadă. Am fost şi suntem de bună credinţă! Dar în acelaşi timp nici nu mi se pare normal ca dumnealui să nu arate nici un interes în exerciţiul de a gândi un plan de măsuri care să ne permită repornirea în vara acestui an! Măcar să încercăm acest exerciţiu! Suntem în aceeaşi situaţie de 11 luni! Nu avem voie să ne desfăşurăm activitatea, dar şi mai trist chiar nu există nici o evoluţie în găsirea unor soluţii pentru restartarea sectorului cultural?!?”, a precizat Edy Chereji.

Organizatorii festivaluilor Neversea şi Untold au anunţat organizarea acestora în această vară, în luna iulie fiind programat evenimentul muzical de la Constanţa şi în august, cel de la Cluj-Napoca, transmite sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă